Mai multe ştiri online:

Pe scurt, din proiectul de modificare a Codului fiscal

Ştire online publicată Miercuri, 01 Noiembrie 2017. Autor: Ion TIȚA-CĂLIN
Potrivit proiectului de OUG pentru modificarea și completarea Codului fiscal, aflat în dezbatere publică, venitul salarial lunar brut obținut la funcția de bază, în funcție de care se stabilește nivelul deducerii personale, crește de la 1.500 lei la 1.950 lunar, respectiv 3.000 lei la 3.600 lei lunar, inclusiv. Pentru contribuabilii care realizează venituri brute lunare din salarii de peste 3.600 lei nu se acordă deducerea personală. Corespunzător se majorează și nivelul deducerilor personale acordate în sumă fixă, în funcție de numărul persoanelor aflate în întreținere, iar cele degresive se stabilesc potrivit tabelului din cuprinsul Codului fiscal.


★ ★ ★


Scutirea de la plata impozitui pe venit de care beneficiază persoanele fizice pentru veniturile realizate din salarii și asimilate salariilor, ca urmare a desfășurării activității de creare de programe pentru calculator, se acordă numai după încadrarea activității ca fiind activitate de creare de programe pentru calculator. 


★ ★ ★ 


În domeniul impozitelor și taxelor locale, pentru autovehiculele de transport de marfă cu masa totală autorizată egală sau mai mare de 12 tone, se propune actualizarea impozitului (în lei/an) diferențiat pe numărul de axe și greutatea brută încărcată maximă admisă, conform ratei de schimb a monedei euro (1 euro =4,5878 lei).


★ ★ ★


În cazul contravențiilor se acordă posibilitatea contravenientului de a achita în termen de cel mult 48 de ore de la data încheierii procesului-verbal, ori după caz de la data comunicării acestuia, a jumătate din minimul amenzii.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.6959 secunde