Patronatele din Turism vor înființarea Poliției Plajelor și a Poliției Turistice

568
1
Patronatele din Turism vor înființarea Poliției Plajelor și a Poliției Turistice - olajamamaia55-1342971819.jpg

Un aspect care îi frământă tot mai mult pe operatorii din turism, mai alesdupă atentatul sângeros din Burgas, Bulgaria, este menți-nerea unui climat de siguranță
pe litoral, așadar solicită reînființarea Poliției Plajelor. "Mai mult ca oricând, după Burgas, Poliția Plajelor este necesară pentru a descuraja eventuale astfel de evenimente. 250 de kilometri ne despart de Burgas. Dacă unii cred că nu avem atacuri teroriste pentru că nu avem turiști străini, atunci nu știu că foarte mulți turiști israelieni vin pe litoralul românesc, că dețin afaceri aici", a precizat Dan Matei Agathon, președintele Federației Patronale din Turism și Servicii (FPTS), prezent ieri pe litoral.
În opinia acestuia, România trebuie să insiste în promovarea internațională pe faptul că este o țară sigură în zonă, având în vedere că pentru marii tur operatori, atunci când aleg o destinație turistică, este foarte important ca ea să fie sigură. "În urma evenimentelor din Bulgaria, România poate deveni o destinație favorită inclusiv pentru cetățenii israelieni, pentru că țara noastră nu s-a confruntat până acum cu atentate și este în continuare cea mai sigură zonă cu litoral din sud - estul Europei", a mai precizat Dan Matei Agathon.
Poliția Plajelor ne-ar scăpa și de comercianții mărunți ce fac slalom printre cearșafuri și șezlonguri, și care nu reprezintă decât o pată pe obrazul turismului românesc, susțin hotelierii, iar în plus ar duce la scăderea semnificativă a infracționalității.
Pe lângă Poliția Plajelor, reprezentanții patronatelor din turism vor și înființarea Poliției Turistice, după model european, care să-i penalizeze pe proprietarii hotelurilor lăsate în paragină și să găsească astfel o soluție legală la imaginea de ruină lăsată de acele locații care umbresc imaginea de ansamblu a litoralului. "În sudul litoralului găsim și acum macarale, buldozere în funcțiune. Construcțiile trebuiau oprite la 15 mai", spune și președintele Asociației Patronale Mamaia, Nicolae Bucovală.



Comentează știrea

Cine este acest Agathon
23 iulie 2012
Agathon un fost plutonier de militzie ceausist

Cu metehne de militzian acest Agathon umbla ca turbatul prin Neptun cind era ministru al turismului si ori de cite ori venea sedul lui nastase in vizita amenintza cu puscaria pe oricine indraznea sa dea muzica putin mai tare.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3221 secunde