Parteneriat româno - olandez pentru educație agricolă

318
Parteneriat româno - olandez pentru educație agricolă - parteneriatromanoolandezpentrued-1572907688.jpg

Articole de la același autor

România și Olanda au încheiat un parteneriat cu durata de 5 ani pentru dezvoltarea educației agricole. Prin acest acord, liceele agricole românești vor beneficia de sprijin din partea unor instituții de învățământ din Olanda. Cele două state urmează să desfășoare o serie de proiecte comune, schimburi de experiență și transfer de know-how pentru o agricultură circulară – un model de agricultură sustenabilă. În acest sens, liceele din România vor avea oportunitatea de a învăța și de a identifica sugestii și soluții inspirate din bunele practici ale sistemului de învățământ olandez.


"Cunoaștem experiența Olandei în domeniul învățământului agricol, cunoaștem, de asemenea,  punctele tari ale învățământului agricol românesc, dar și problemele cu care se confruntă liceele agricole, în special. Avem probleme legate de subfinanțare, probleme legate de curricula școlară, de reactualizarea manualelor școlare, probleme legate de efectuarea stagiilor de practică, de formarea profesională a cadrelor didactice de specialitate și altele. De aceea, avem nevoie de experiența olandeză în domeniu și acest lucru îl vom realiza pe baza acestui parteneriat, vrem să întărim colaborarea dintre instituțiile de învățământ din Olanda și România și schimbul de experiență dintre aceste instituții. Parteneriatul va avea la bază un plan de acțiune în care au fost incluse mai multe teme privind colaborarea dintre companiile olandeze și cele românești, între instituțiile de învățământ, sub coordonarea celor două ministere și a Ambasadei Olandei la București", a precizat Maricel Floricel Dima, secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii. 


De asemenea, țara noastră va colabora cu Regatul Olandei în domeniul agriculturii circulare, iar în acest sens autoritățile olandeze și-au propus ca până în 2030 să realizeze un sistem agricol exclusiv circular, bazat pe principiul de a produce mai mult cu mai puține resurse. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6188 secunde