Parteneriat pentru promovarea finanțării prin intermediul pieței de capital

248
Parteneriat pentru promovarea finanțării prin intermediul pieței de capital - parteneriat-1542897506.jpg

Articole de la același autor

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat și Bursa de Valori București (BVB) au semnat un parteneriat de colaborare pentru promovarea unor inițiative legislative de dezvoltare a mediului de afaceri din România, care să cuprindă strategii de dezvoltare a mediului de afaceri, diversificarea surselor de finanțare și înlesnirea accesului companiilor la finanțare.

"Mediul privat din România a atins un grad de maturitate care permite ca piața de capital să fie luată în considerare din ce în ce mai mult ca soluție de finanțare. Listările de acțiuni sau emisiunile de obligațiuni aduc premisele unei accelerări în business – fie producție, investiții sau exporturi," a afirmat ministrul Radu Oprea.

"Bursa caută să susțină antreprenorii care au deficit de capital și excedent de idei de dezvoltare a afacerii. Rolul acestui parteneriat este acela de a fi mai aproape de antreprenori și de a pune în legătură companiile în căutare de finanțare cu investitorii care au capitalul atât de necesar dezvoltării acestora," a declarat Adrian Tănase, directorul general al Bursei de Valori București.

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat și Bursa de Valori București vor organiza anul viitor o serie de opt workshop-uri în cele opt agenții pentru IMM, atragere de investiții și promovare a exportului din cadrul ministerului. Evenimentele se vor desfășura în Brașov, București, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Iași, Ploiești, Târgu Mureș și Timișoara. În cadrul acestor workshop-uri, BVB va prezenta reprezentanților mediului de afaceri oportunitățile pe care piața de capital le oferă atât companiilor care doresc să se dezvolte, cât și investitorilor individuali care doresc să utilizeze mecanismele bursiere.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.9238 secunde