Parlamentul European ia poziție în privința diferențelor de calitate a produselor

178
Parlamentul European ia poziție în privința diferențelor de calitate a produselor - parlamentuleuropean-1536935171.jpg

Articole de la același autor

Deputații europeni susțin că, dacă o companie vinde un produs în mai multe state din UE, dar cu compoziție care diferă de la un stat la altul, acest produs nu poate fi prezentat pe piață cu etichetă identică, pentru că aceasta ar induce în eroare consumatorul.

Teste și sondaje efectuate în unele state membre, în special din Europa Centrală și de Est, au arătat că există produse care sunt prezentate pe piață sub același nume și ambalate identice, dar conțin ingrediente diferite, în detrimentul consumatorilor.

Aceste diferențe au fost găsite atât în produse alimentare, cum ar fi crochete de pește, supe instant, cafea, băuturi răcoritoare, cât și în produse non-alimentare incluzând detergent, produse cosmetice și de curățenie sau produse destinate bebelușilor.

Parlamentul European recomandă câteva măsuri care să fie aplicate la nivel european și național pentru a identifica și evita diferențele de calitate a produselor.

"Preferințele consumatorilor nu ar trebui să fie folosite ca o scuză pentru a scădea calitatea sau pentru a oferi produse cu grade diferite de calitate pe diverse piețe", spun membrii Parlamentului reamintind că operatorii de afaceri pot comercializa produse cu compoziție și caracteristici diferite în Europa numai atunci când există "factori legitimi" care justifică această practică și când se respectă în totalitate normele UE.

Deputații invită producătorii să ia în considerare posibilitatea de a include pe ambalaje un logo care să indice că produsul respectiv are același conținut și aceeași calitate în toate statele membre ale UE.

Recomandarea Parlamentului European a fost inclusă într-o rezoluție non-legislativă, care a fost aprobată cu 464 de voturi pentru, 69 împotrivă și 17 abțineri.

Noua propunere legislativă care modifică Directiva privind practicile comerciale neloiale este așteptată să fie supusă votului în Comisia pentru piața internă și protecția consumatorilor, în noiembrie 2018.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 15 Septembrie 2018
Stire din Economie : Portcontainer, în black-out, în Dardanele
Sâmbătă, 15 Septembrie 2018
Stire din Economie : Sectorul construcțiilor e în picaj
Sâmbătă, 15 Septembrie 2018
Stire din Economie : Pulsul economiei
Pagina a fost generata in 1.2306 secunde