Parlamentul European a aprobat legislația pentru reducerea emisiilor de CO2

109
Parlamentul European a aprobat legislația pentru reducerea emisiilor de CO2 - parlamentuleuropeanemisiilordeco-1518000698.jpg

Articole de la același autor

Deputații europeni au aprobat legislația pentru reducerea emisiilor de CO2 și pentru finanțarea inovației. Noua lege, agreată deja informal cu miniștrii statelor membre, va accelera retragerea certificatelor de emisii aflate pe "piața de carbon" din sistemul UE de comercializare a emisiilor (ETS), care acoperă aproximativ 40% din emisiile de gaze cu efect de seră din UE.

Un fond de modernizare va ajuta la actualizarea sistemelor energetice din statele membre UE cu venituri mici. Deputații au întărit regulile de finanțare, astfel încât fondul să nu poată fi utilizat pentru proiecte implicând cărbune, cu excepția încălzirii centrale în cele mai sărace state membre.

Un fond pentru inovații va oferi sprijin financiar pentru energiile regenerabile, captura și înmagazinarea carbonului și proiectelor de inovație în domeniul energiei cu emisii reduse de carbon.

Legea are în vedere și prevenirea "scurgerilor de carbon", adică riscul ca unele companii să își mute producția în afara UE din cauza politicilor privind reducerea emisiilor. Sectoarele cu risc mare vor primi certificate ETS gratuite. Sectoarele mai puțin expuse vor primi 30% gratuit.

Legea a fost aprobată cu 535 de voturi la 104 și 39 de abțineri. Consiliul Europei trebuie să o adopte formal înainte de publicarea în Jurnalul Oficial.

Obiectivele legii sunt de a atinge ținta UE pentru 2030 de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră cu "cel puțin" 40%, protejând industria UE față de riscul "scurgerilor de carbon" (emitenții să se mute spre terțe state cu limite mai puțin stricte) și de a promova inovația și modernizarea sectoarelor industriale și energetice în următoarea decadă după 2020.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 06 Februarie 2018
Stire din Economie : Dolarul a înghițit 2,63 bani
Pagina a fost generata in 2.2623 secunde