Parc eolian din Dobrogea, scos la vânzare

Duminică, 18 Octombrie 2015
389
OMV Petrom pregătește vânzarea singurului parc eolian deținut în România, din Dobrogea, cu o capacitate de 45 MW, în cadrul strategiei de renunțare la afacerile care nu au legătură cu operațiunile de bază, pe fondul prețului scăzut al petrolului, au declarat două persoane apropiate situației. Vânzarea parcului eolian, finalizat în 2011 la un cost de 90 de milioane de euro, face parte dintr-un plan mai amplu de reducere a cheltuielilor, au arătat sursele citate de Bloomberg.

Reprezentanții OMV, compania mamă a Petrom, au refuzat să comenteze.

"La începutul lui 2015, compania a anunțat o serie de măsuri ca răspuns la mediul dificil creat de prețul petrolului, inclusiv optimizarea portofoliului și posibile vânzări de active. Inițiativele sunt încă în fază de analiză", a explicat biroul de presă al Petrom.

După scăderea puternică a prețurilor petrolului la nivel global, Petrom vrea să reducă costurile investițiilor cu 30% doar în acest an și să vândă proiectele la exploatările mature din România, consumatoare de fonduri, pentru a direcționa majoritatea cheltuielilor către exploatarea gazelor în Marea Neagră.

"Găsirea unui cumpărător va depinde foarte mult de preț, întrucât piața energiei regenerabile a fost afectată semnificativ de modificarea schemei de sprijin și de prețul certificatelor verzi", a declarat Mihai Chișu, trader la Swiss Capital în București, informează mediafax.ro.

Guvernul român a descurajat investitorii majori în industria energiei regenerabile, inclusiv CEZ, prin modificarea planului de sprijin a energiei verzi, inițial generos, notează Bloomberg.

Pagina a fost generata in 0.4198 secunde