Pandemia le-a luat zâmbetul de pe buze. De 1 Iunie, speranţa renaşte ca prin magie

1682

Articole de la același autor

Vine ziua de 1 iunie şi odată cu ea, România revine la normalitate prin ridicarea mai multor măsuri restrictive care au fost necesare din cauza coronavirusului. Şi pentru că este o zi specială, Ziua Copilului, dedicăm acest articol tuturor copiilor din noi, dar mai ales celor care nu au uitat să zâmbească oricât de greu a fost.

Noile măsuri de relaxare au împărţit societatea în două. Mult mai multe libertăţi pentru pesoanele vaccinate, cum este şi firesc dacă vrem să ne întoarcem la normalitate şi dacă nu mai vrem să trecem prin restricţiile impuse de pandemie.



1 Iunie este şi o zi a speranţei că viaţa poate continua firesc fără să mai fim afectaţi din punct de vedere, economic, social, medical etc. În perioada care a trecut şi pe care o vrem lăsată în urmă, uitată, un sector economic despre care nu vorbeşte nimeni, aproape că a dispărut de pe piaţă. Vorbim despre organizatorii de petreceri pentru copii care ştiu să facă dintr-o zi de naştere, onomastică sau chiar de 1 Iunie, o zi de neuitat pentru cei mici. Acest sector a fost afectat de pandemie până la dispariţie. Multe centre, cluburi şi locuri de joacă au fost închise definitiv. Magicieni, clovni, personaje din desene animate s-au pierdut, iar copiii nu-i vor cunoaşte niciodată. Nicio măsură guvernamentală de ajutor, de sprijin nu i-a cuprins şi pe ei ca şi când n-ar fi existat.

„A fost horror. Ca şi cum statul v-a dat foc la casă şi pe urmă vă promite că vă trimite maşina de pompieri să vă stingă focul şi să vă ajute. Şi nu trimite nimic, nu răspunde la apeluri, nu vă ajută cu nimic. Ajutorul promis de la stat nu a fost egal şi echitabil pentru toate industriile. Industria hotelieră a primit un pic de ajutor, dar industria de entertainment nu a primit nimic, nici măcar promisiuni”, a declarat magicianul Augustin Mihăilă, cel care prin talentul său făcea copiii să se bucure.



Pandemia a venit ca un tăvălug, ne-a luat pe nepregătite pe toţi, iar cei care nu aveau şi planul B în afaceri au rămas descoperiţi nemaiavând bani nici pentru pâine. Mulţi au pierdut contracte de zeci de mii de euro şi au rămas fără obiectul muncii apelând la sprijinul familiei sau la prieteni. „Aveam contracte în derulare, aveam turnee în derulare, am pierdut la începutul pandemiei în jur de 10.000 de euro. Eu nu sunt supărat pe Guvern că nu a mai trecut printr-o pandemie, eu sunt supărat că au promis un ajutor prin Măsura 2 şi nu l-au dat”, a spus Magicianul.



Ca prin magie, virusul dispare dacă ne vaccinăm


În afaceri ca şi în viaţă este bine să ai un plan de rezervă pentru situaţii de urgenţă. Pandemia ne-a pus în faţa unor situaţii limită din care doar cei puternici şi cu capacitatea de adaptare au putut să se redreseze.

„Am dat drumul la un business nou pe online, o platformă de cursuri pentru copii, m-am repliat dar a durat vreo cinci luni de zile, şase luni până m-am dezmeticit, dar nu sunt pe plus”, a adăugat Mihăilă.



De Ziua Copilului toată lumea vrea o magie, o întoarcere la normalitate. În acest context, petrecerile pentru copii se vor putea desfăşura şi în spaţii închise la locurile de joacă unde părinţii, bunicii pot participa până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului doar dacă fac dovada că sunt vaccinaţi. „Eu m-am vaccinat ca să fiu în siguranţă şi din respect pentru clienţi. Şi recomand dacă vrem să ieşim fără restricţii, să fim într-o oarecare normalitate, să nu ne întoarcem înapoi la restricţii”, a subliniat Magicianul. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6769 secunde