Pandemia de coronavirus adâncește sărăcia

237
Pandemia de coronavirus adâncește sărăcia - pandemiadecoronavirusadancestesa-1586543111.jpg

Articole de la același autor

Criza COVID 19 va face să crească numărul săracilor cu peste jumătate de miliard de persoane din întreaga lume, arată un raport publicat recent de Organizația Națiunilor Unite.



Documentul redactat de experții King’s College London și ai Universității Naționale Australiene analizează costurile umane și financiare ale pandemiei de coronavirus. În următoarele luni, între 400 și 600 de milioane de oameni vor coborî pragul sărăciei. La finalul pandemiei de coronavirus, peste jumătate dintre cei 7,8 miliarde de oameni ai planetei ar putea trăi în sărăcie.
Aproximativ 40% dintre "noii săraci" ai planetei se vor afla în Estul Asiei și în teritoriile din Pacific, iar aproximativ o treime în Africa Subsahariană, respectiv în sudul Asiei.


În acest context, peste 100 de organizații internaționale au cerut ștergerea datoriilor din acest an pentru țările aflate în curs de dezvoltare. Dacă s-ar ține cont de dorința lor, s-ar putea ajunge la o reducere a poverii financiare de circa 25 de miliarde de dolari.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6144 secunde