Palatul Parlamentului găzduiește reuniunea sindicatelor din transporturile europene

117
Palatul Parlamentului găzduiește reuniunea sindicatelor din transporturile europene - palataulparlamentulsindicatetran-1527146248.jpg

Articole de la același autor

În zilele de 23 și 24 mai 2018, capitala României găzduiește, în sala Parlamentului, lucrările Comitetului Executiv ETF (European Transport Workers Federation) – structura europeană a ITF. "Este pentru prima dată după cel de-al doilea război mondial când Federația Sindicatelor din Transporturile Europene a decis să vină în România pentru desfășurarea ședinței Comitetului Executiv. ETF este partener în Comitetul de Dialog Social al Uniunii Europene, în domeniul transporturilor și serviciilor publice. 


Alegerea României nu este deloc întâmplătoare. Anul acesta sărbătorim centenarul, dar nu trebuie să uităm că și mișcarea sindicală din România, reprezentarea lucrătorilor din transporturi, drepturile lucrătorilor din acest sector au avut de suferit. În acest mod se atrage atenția autorităților față de problemele grave cu care se confruntă sectorul și, totodată, se arată solidaritatea sindicală europeană de care se bucură mișcarea sindicală din România", a declarat Adrian Mihălcioiu, liderul Sindicatului Liber al navigatorilor și șef al Inspectoratului ITF – România. 


Reuniunea are ca deviză "Fair Transport for Europe".


Sunt prezenți secretarul general al ETF, Eduardo Chagas, președintele ETF, Frank Moreels, precum și ceilalti membri ai Comitetului Executiv. La lucrări sunt invitați reprezentanți ai majorității sindicatelor din sectorul transporturilor din Romania, dar și din întreaga Europă. 


"Astăzi se împlinesc 23 de zile de grevă la căile ferate franceze și noi toți de aici suntem solidari cu manifestanții. Reprezentantul lucrătorilor CFF a mulțumit pentru solidaritatea arătată și
încurajările primite. ITF și ETF susțin acțiunile lucrătorii francezi", a declarat Mihălcioiu. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9095 secunde