Organizația Europeană a Transportatorilor va investiga politica anti-sindicală din România

357
Sindicatele europene din transporturi au analizat, la reuniunea desfășurată la sfârșitul săptămânii trecute, la Bruxelles, problemele cu care se confruntă organizațiile profesionale din acest sector de activitate.
"Din datele comparative, a rezultat că, prin modificările din ultima perioadă, România și Ungaria au legislația cu caracterul anti-sindical cel mai pronunțat. Organizația Europeană a Transportatorilor a decis să inițieze o anchetă privind legislația sindicală și a muncii din România, pentru a stabili care sunt abaterile de la convențiile internaționale și directivele europene. În cadrul reuniunii s-a subliniat faptul că, în timp ce Uniunea Europeană pune un mare accent pe dialogul social, această instituție nu mai funcționează în România" – a declarat, Adrian Mihălcioiu, președintele Sindicatului Liber al Navigatorilor.
Cei prezenți la reuniune au fost informați asupra proiectelor ce urmează a fi implementate la nivelul Uniunii Europene. Astfel, se intenționează înființarea Comitetului de Dialog Social al Porturilor UE, iar standardizarea condițiilor de muncă pe nave și în porturi să fie dublată de introducerea unor standarde salariale.
Un alt proiect propus de sindicate vizează eliminarea barierelor de orice fel din calea transportatorilor auto, astfel încât să se ajungă la o liberalizare deplină și o competiție corectă în acest domeniu. De altfel, la nivelul Uniunii Europene va fi organizat un studiu în rândul conducătorilor auto, pentru a afla cu ce obstacole se confruntă în activitate. Interviurile vor avea loc în parcările amenajate pentru TIR-uri, în țările UE.
"Este remarcabil faptul că portul Constanța este privit ca un exemplu pozitiv, ca un etalon între țările din fostul lagăr comunist, fie că sunt sau nu membre UE. De asemenea, serviciile de bunăstare oferite, de către SLN, marinarilor care vin în portul Constanța sunt foarte apreciate. De altfel, ele au devenit obiect de studiu pentru London Research Institut, luate ca model și vor fi integrate
într-o amplă lucrare menită să servească la îmbunătățirea serviciilor oferite marinarilor în porturile europene" - a precizat liderul SLN.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2785 secunde