Oleoductul Constanța - Trieste, inclus oficial în strategia energetică a UE

707
1

Articole de la același autor

Silviu Wagner, directorul general al "Oil Terminal", se află la Londra, unde are loc reuniunea conducerii Pan - European Oil Pipeline Project. Acesta este numele companiei care administrează proiectul oleoductului Constanța - Trieste, un joint-venture creat de companiile "Transnafta" (Serbia), "Compet" și "Oil Terminal" (ambele din România).
"În cadrul întâlnirii se discută problemele ce decurg din noua strategie energetică a Uniunii Europene - a declarat Wagner. Comisia Europeană a definit ce înseamnă noțiunea de coridoare prioritare pentru transportul electricității, gazelor și petrolului, urmând a fi trasată politica energetică până în 2020 și după. În acest scop a fost înființat un grup de lucru la nivel înalt, care are sarcina ca în 2011 să stabilească planul de acțiune privind dezvoltarea acestor coridoare pan-europene. În domeniul petrolului, România a propus includerea oleoductului Constanța - Trieste în rândul coridoarelor energetice, proiectul devenind oficial parte a strategiei comunitare." Reprezentantul României în grupul de lucru la nivel înalt este secretarul de stat Claudiu Constantin Stafie, din cadrul Ministerului Economiei. Pe data de 31 martie, va avea loc prima întâlnire pe ateliere, pe cele trei secțiuni. La cea privind coridoarele petroliere, țara noastră este reprezentată de Silviu Wagner.
În prezent, la Londra se desfășoară "Săptămâna petrolului", eveniment la care directorul general al "Oil Terminal" a primit invitații din partea companiilor "Glencore", OMV și banca "Paribas".

Comentează știrea

QuFrgTaPeoYKuek
29 septembrie 2014
AqYpsItTaRpgYlHol

Wc4Ez7 tcldfibpwjfc, [url=http://plispdkjpxcx.com/]plispdkjpxcx[/url], [link=http://fxoxlcvriukw.com/]fxoxlcvriukw[/link], http://cngfdlifdbbe.com/

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7036 secunde