"Oil Terminal", în pragul nebuniei

3298
9

Articole de la același autor

Compania "Oil Terminal" abia a scăpat de dracu´, că a dat de tat-su. Nici nu s-a uscat cerneala pe procesul-verbal de control al Gărzii Financiare, că sindicatul condus de Aurel Gheorghe a anunțat declanșarea grevei generale, începând cu data de 12 martie 2012.

Vineri, conducerea companiei a încercat să dezamorseze conflictul, la masa verde. Negocierile cu liderii Sindicatului "Oil Terminal" au avut loc în două runde.

Dorindu-și pacea socială și asumându-și mari riscuri, echipa managerială s-a arătat decisă să facă concesii importante. În ciuda faptului că societatea înregistrează pierderi majore de venituri în ianuarie și februarie, iar previziunile pentru următoasrele luni sunt sumbre, ea a propus în prima fază o creștere salarială de 1,5%, cu începere de la 1 iulie 2012. Apoi a plusat, oferind 2% de la 1 iunie. "Ambele oferte au fost refuzate de partea sindicală, care a declarat că are mandat doar pentru a cere o creștere de 3,4%, ceea ce înseamnă că liderii nu au avut niciun moment intenția să negocieze" - a declarat, pentru cotidianul "Cuget Liber", directorul general Silviu Wagner.

La puțin timp de la eșecul discuțiilor, conducerea societății a aflat de la salariați modul în care liderii de sindicat au prezentat derularea negocierilor. "Oamenii au fost dezinformați. Li s-a spus că echipa managerială nu a oferit nici măcar un procent în plus la salarii" - a afirmat Wagner.

Directorul general a dezvăluit că în societate au apărut afișe în care se spune că greva generală începe pe data de 12 martie, la ora 7 și că la mitingul organizat cu acest prilej vor participa și sindicate de la alte companii.

Comentează știrea

liderul
10 martie 2012
faliment

Daca nu ne-a bagat criza in faliment, ne baga liderul pensionar Aurel Gheorghe. Sindicatul e suparat ca mai avem inca locuri de munca. Cu greva asta le vom pierde in mod sigur. Vai de noi!

Grevistul
10 martie 2012
pentru lider

Gheorghe sa faca greva de unul singur ca si asa e de o viata in greva. Pai ce asta a muncit vreodata? Doar a incurcat lumea. Eu unul voi munci si colegii mei la fel.

negru pe plantatie
10 martie 2012
si daca...

si eu voi munci (la noi oricum este foc continuu in perioada rece) ,eu chiar am NEVOIE de siguranta zilei de maine,el si-a "vazut sacii in caruta", situatia este grea peste tot ,nu cred ca asta e solutia sau poate e de moment si pe urma cine va plati ?tot noi...Eu nu vreau decat NORMALITATE si a face greva nu e in definitie.

muncitor
11 martie 2012
Suparat, nervos

Bai,dar ce se tot baga aurel gheorghe asta sa vorbeasca in numele tuturor?sa se duca dracului cu sindicatul lui cu tot,nu sa minta oamenii ca uite ce face wagner etc.El tulbura apele si tot el e nemultumit.sa vorbeasca in nume propriu daca vrea,nu in numele nostru care avem familii de intretinut si care avem nevoie de locul de munca.oricum,de fiecare data cand a facut revolta, mereu mai mult ne-a agravat situatia in loc sa ne ajute.Sa se duca si sa ne lase.

un om necajit
11 martie 2012
minciuna sta cu regele la masa

2%, 3,4%, 8% sunt procente vehiculate de sindicat/conducere pentru cresteri salariale in Oil Terminal..Daca stam stramb si judecam drept, rolul sindicatului este ,in primul rand,asigurarea locurilor de munca. Referitor la solicitarile salariale, indiferent de sindicat, daca societatea are bani poate satisface aceste cereri, daca nu..... Sindicatele (este vorba de cele doua,existente la acest momendat in societae) ce aport au, ce alte venituri au ca sa vina in intampinarea cererii angajatilor ??? (doar daca , conducerea nu distribuie preferential , functie de simpatie/antipatie banii catre membrii unuia sau altuia din cele doua sindicate!!!!???).Si dupa cate am vazut azi la TV Basescu cere mariri salariale ale bugetarilor de 15%. Cand e vorba de restrictii se aplica regulile bugetarilor , pentru o societate pe actiuni cum este terminalul, iar cand e vorba de masuri reparatorii nu se mai aplica aceleasi reguli???!!!. Trecerea la milioane nu a insemnat cresterea salariului angajatilor, lucru observat acum cand s-au taiat cele patru zerouri si cand salariul net, caci desprea acesta vorbim, nu a revenit la ceea ce lua salariatul in mana inainte de 89, la acesta adugati si scaderea puterii de cumparare si nu uitati ca unii au ca singur venit salariul, pe cand , in societate sunt si persoane a caror venit nu este doar salariul.Ideea este nu de a arata cu degetul, dar cand s-a putut s-a putu sa fii si salariat si sa te ocupi si de afaceri personale, chiar si in orele de muna, acum fara suparare daca treaba este groasa dc mai stau la munca acesti oameni??Deasemeni consider ca de la cel mai mic pana la cel mai mare, proportional sa simtim ca este greu si ca este criza nu unora sa le fie bine kiar foarte bine si altora sa le fie doar din ce in ce mai greu.Din amaratul de salariu platim servicii, facem cumparaturi necesare intretinerii casei, familiei, intretinem copii si batrani/ cu pensii mizere, si astfel dam de lucru altor oameni din sistem.Masurile luate de conducere, ca urmare a conflitului cu reprezentantii sindicatului, nu au facut decat sa creeze precedente si sa desfiinteze facilitati castigate de salariati in decursul anilor, facilitati care, dupa cum se observa pot fi anulate oricand si daca ele s-ar fi regasit in salariul ar fi fost mult mai bine, intrucat si retinerile pentru fondul de pensie ar fi fost corespunzatoare.

6. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

ionica
11 martie 2012
oil terminal

Cum este posibil ca cel mai mare proprietar de terenuri in mijlocul Constantei sa vorbeasca de faliment? De ce nu sunt vandute,pentru cine sunt "pastrate "? Actionarii n-au nevoie de sutele de milioane de euro ? Este vorba de sute de hectare!!

PORTUARU
11 martie 2012
pt director

sindicatul nu a fost de acord cu wagner la diminuarea fondului de salarii si a prevederilor din CCM pe care directorul nu vrea sa le acorde , acum oamenii platiti de el in societate prin diverse numiri in functii si prin marirea salariilor il sustin neconditionat, rog muncitorii sa vada adevaratul vinovat

3kpa
11 martie 2012
Pt.Portuaru

Mai Sarbule, stai ma prostavane in banca ta nu te stim noi in port cine esti. O hahalera! Asa, lider asa sindicat.

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 14 Ianuarie 2012
Stire din Eveniment : Descoperire macabră în curtea Oil Terminal
Pagina a fost generata in 0.369 secunde