"Oil Terminal" concediază 125 de lucrători permanenți

870
1
La sugestia acționarului majoritar (Ministerul Economiei), consiliul de administrație al Companiei "Oil Terminal" a renunțat la măsura reducerii săptămânii de lucru. Decizia fusese luată ca urmare a reducerii volumului de activitate, fapt ce a condus la discrepanța dintre venituri și cheltuieli.
Neavând altă alternativă pentru redresarea situației economico-financiare, administratorii s-au văzut nevoiți să recurgă la soluția mai dureroasă, a disponibilizărilor.
"Într-o primă fază, vor fi reziliate contractele de muncă ale celor 36 de lucrători angajați pe perioadă determinată, iar în a doua etapă, la 1 iunie, vor fi disponibilizați 100 - 125 de lucrători cu contracte de muncă pe perioadă nedeterminată. Conform contractului colectiv de muncă aflat în vigoare, aceștia vor beneficia de 1,5 salarii compensatorii pentru fiecare an de vechime la Oil Terminal. Compania are, în prezent, 1.240 de angajați. În iunie 2009, când am preluat conducerea ei, existau 1.346 salariați" - a declarat, pentru cotidianul "Cuget Liber", directorul general Silviu Wagner.
Pentru a putea achita salariile, în condițiile în care volumul de activitate a scăzut, "Oil Terminal" se vede nevoită să apeleze la ajutorul băncilor. Compania intenționează să deschidă o linie de credit în valoare de 3 milioane de lei, la Banca Transilvania, pe o perioadă de un an. Împrumutul va fi garantat cu trei rezervoare de 10.000 mc și un teren de 23.141 mp, din depozitul Nord. Propunerea privind deschiderea liniei de credit urmează să fie supusă aprobării adunării generale extraordinare a acționarilor.

Comentează știrea

Un petrolist vechi rau
11 mai 2011
Cea mai buna companie pe mina pro...........

Cine sa organizeze compania? Cei care habar nu au de trecutul acestei companii? Care au desavirsit dezastrul la acaesata companie? Tertii au distrus compania , iar onor conducerea PDSR, a dsitrus sectia mecano-energetica care avea specialisti in reparatii toate tipurile de instalatii(rezervoare, conducte, pompe), ca sa vina terii cu spaga.Asa au preluat tori dar unii au desavirsit distrugerea prin poluari masive.D-ul Tita Calin vad ca de poluari nu spuneti un cuvint, lasa-i sa moara de cancer, ca ce sa faca saraca conducere portocalie? Vorba lui chioru ;conducerile sunt transpartinice la aceste companii.Sau nu tineti minte poluarile de anul trecut cind Fery Predescu prezenta la TVinundatiile si poluarile din str.Justitiei un nume predestinat sa ascunda faradelegile, actualei conduceri? Se vor face disponoibilizari/ dar cu avocatii cum le va justifica merceologul sumele platite ? va scult d-ul Tita.

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6901 secunde