Octombrie, luna potrivită pentru rezervarea unui sejur la preț mai mic

624
Octombrie, luna potrivită pentru rezervarea unui sejur la preț mai mic - revelion201341-1349039912.jpg

Articole de la același autor

Fie că este vorba despre pachetele de ski, de Crăciun sau Revelion, luna octombrie este cea mai potrivită pentru a hotărî unde anume dorim să ne petrecem vacanța.


Spre deosebire de rezervările efectuate direct la hotel, rezervând prin agențiile de turism se pot obține discounturi importante față de tarifele practicate de hoteluri. Acestea sunt în mod normal între 10 și 20%, însă, în anumite cazuri, discountul de rezervare timpurie poate ajunge și până la 25%. De exemplu, la un pachet de 500 de euro, un discount de 20% înseamnă 100 de euro, o sumă ce nu poate fi trecută cu vederea.
"Achiziționarea unui astfel de pachet înseamnă și anumite condiții impuse de către agenții, de exemplu plata în avans a pachetului turistic, dar, în anumite cazuri, și imposibilitatea renunțării la respectivul pachet fără pierderea integrală a sumelor achitate", atenționează reprezentanții Federației Patronatelor din Turism și Servicii (FPTS). Există însă metode, nu cunoscute de toți, prin care să nu se piardă sumele achitate în cazul în care, din motive obiective, turiștii nu mai pot pleca în excursia cumpărată în avans. Astfel, una dintre acestea - în momentul semnării contractului cu agenția de turism, turistul poate opta pentru încheierea unei asigurări storno. Acest tip de asigurare, a cărei valoare este de multe ori nesemnificativă pe lângă valoarea pachetului turistic, conferă posibilitatea recuperării sumelor achitate de către turist în anumite condiții prevăzute în polița de asigurare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 22 Septembrie 2012
Stire din Diverse : Concurs de orientare turistică la Moneasa
Pagina a fost generata in 0.4042 secunde