Obligațiile cu privire la declararea veniturilor din străinătate

293
Obligațiile cu privire la declararea veniturilor din străinătate - obligatiicuprivireladeclarareave-1543155762.jpg

Articole de la același autor

Agenția Națională de Administrare Fiscală face următoarele precizări cu privire la declararea veniturilor din străinătate:

ANAF realizează schimbul reciproc de informații cu diverse state.

Schimbul automat de informații cu statele membre ale Uniunii Europene se realizează în baza Directivei 2011/16/UE, iar cel cu statele non-UE, în baza convențiilor pentru evitarea dublei impuneri, pentru prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitul pe venit și pe capital.

Având în vedere cele mai sus menționate, ANAF le cere contribuabililor cărora li se solicită să se prezinte la organele fiscale să dea da curs invitației, pentru a clarifica aspectele ce le sunt comunicate. Astfel, se va evita dubla impunere și va putea fi stabilit statul care are dreptul de impunere a veniturilor realizate, conform prevederilor convențiilor de evitare a dublei impuneri și a Codului fiscal.

Organul fiscal poate solicita prezentarea de documente justificative, iar în cazul în care acestea sunt emise într-o altă limbă, vor trebui să fie însoțite de traduceri în limba română certificate de traducători autorizați. În cazul neprezentării contribuabililor la organul fiscal, organele fiscale au obligația de a întreprinde demersurile prevăzute de legislația fiscală, în vederea impunerii veniturilor comunicate ca urmare a realizării schimbului internațional de informații.

Informații suplimentare pot fi obținute prin accesarea site-ului www.anaf.ro, secțiunea "Asistență contribuabili", sau prin apelarea telefonică a Call-center-ului Agenței, la numărul de telefon +4031.403.91.60. De asemenea, contribuabilii se pot prezenta la sediile unităților fiscale, la structurile de asistență pentru contribuabili.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4762 secunde