Obligați să accepte plata cu cardul, dacă vând de peste 10.000 de euro pe an

209
Obligați să accepte plata cu cardul, dacă vând de peste 10.000 de euro pe an - obligatisaaccepteplatacucardul-1493052280.jpg

Articole de la același autor

Ministerul de Finanțe a pus în dezbatere publică proiectul de act normativ privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea OUG nr. 193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plată.


Conform actului normativ, persoanele juridice care desfășoară activități de comerț cu amănuntul și care realizează anual o cifră de afaceri mai mare de 10.000 euro în echivalent lei, operatorii economici furnizori de servicii de utilitate publică și instituțiile publice care încasează impozite, taxe, amenzi, dobânzi, penalități de întârziere, penalități și alte obligații de plată, au obligația de a accepta încasări și prin intermediul cardurilor. De asemenea, aceste entități au posibilitatea de a accepta instrumente de plată electronice cu acces la distanță. Se precizează că obligația beneficiarilor plății de a accepta încasări și prin intermediul cardurilor, este valabilă la toate punctele de încasare. Se stabilește obligația beneficiarilor plății și a comercianților, care acceptă la plată carduri, de a informa persoana solicitantă cu privire la suma maximă care poate fi furnizată ca avans în numerar.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.615 secunde