O rețea de comerț on-line a dat un tun de 17,58 milioane de lei bugetului de stat

154

Articole de la același autor

În cadrul operațiunii „Mercur”, inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală au identificat o rețea de șase firme care, în perioada 2015 – 2020, au vândut on-line produse cosmetice și aparate de întreținere corporală în valoare de 62.502.228 lei fără facturi. Prejudiciul adus bugetului de stat este estimat la 17,58 milioane de lei, din care: TVA - 10,04 milioane de lei; impozit pe profit - 7,47 milioane de lei; impozit pe veniturile microîntreprinderilor - 64.312 lei.

Pentru recuperarea prejudiciului au fost instituite măsuri asiguratorii asupra unor active în valoare de 7,93 milioane de lei și vor fi sesizate organele de urmărire penală.

Grupul de șase firme funcționa în 21 de sedii și puncte de lucru distincte din județul Gorj și București, inclusiv la domiciliile membrilor familiilor persoanelor implicate. Produsele erau importate din China, oferite spre vânzare prin intermediul a trei website-uri proprii și livrate prin curier către persoane fizice, fără emiterea facturilor aferente.

Pentru circa 60% din bunurile importate din China prin două firme din grup, s-au emis facturi fictive pentru descărcarea scriptică a stocurilor, în timp ce clienților din on-line le erau livrate produsele prin curier, fără facturi sau alte documente legale. Pentru încasarea a 62.502.228 lei din vânzarea bunurilor erau folosite conturi bancare personale ale membrilor familiei implicate sau una dintre cele nouă adrese la care funcționau firmele din grup, pentru numerar.

În paralel, pentru a menține aparența legalității activității grupului, restul de circa 40% din bunurile importate din China erau tranzacționate legal prin celelalte patru firme din grup, care desfășurau comerț fiscalizat prin intermediul acelorași platforme on-line.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 15 Februarie 2019
Stire din Economie : Fiscul rade tot ce mișcă prin Vamă
Pagina a fost generata in 1.9423 secunde