În afară de taxa de pod

O nouă taxă pentru a circula pe Autostrada Soarelui

3699
O nouă taxă pentru a circula pe Autostrada Soarelui - autostradasoarelui-1316758046.jpg

Articole recomandate

Deși cu greu se contruiesc câțiva kilometri de autostradă pe an, pentru guvernanți este de ajuns pentru a impune o nouă taxă. Taxa de autostradă. Astfel, în câteva luni, șoferii care doresc să ajungă la mare pe autostrada Soarelui, chiar dacă aceasta nu este gata decât între București și Cernavodă, vor trebui să scoată achite o taxă, care va fi stabilită în curând.

În acest sens, Guvernul a aprobat memorandumul înaintat de ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, prin care viitorul concesionar al viitoarei centuri de sud a Bucureștiului va fi și cel care se va ocupa de operarea și întreținerea celor două autostrăzi construite cu bani de la buget, respectiv București-Cernavodă și București-Pitești.
Actualul ministru al Transporturilor a spus încă de la începutul acestei luni că și în România se va plăti taxă pe autostradă. Nu a specificat și când se va întâmpla asta. "În toate țările se plătește taxa de autostradă pentru mentenanță, pentru întreținerea ei, la fel se va plăti și în România când vor fi finalizate autostrăzile" a spus ministrul, pe 2 septembrie.

Boagiu a explicat faptul că în acest moment costurile necesare pentru întreținerea Autostrăzilor București-Pitești și București-Constanța sunt suportate din bugetul CNADNR, afectând spațiul fiscal aflat la dispoziție, precum și faptul că Austotrada Pitești-București-Constanța face parte din Coridorul de transport Pan-European nr. IV, având în acest moment unul din cele mai ridicate nivele de trafic din țară, prin acest tronson asigurându-se legătura între vestul țării, capitala București și litoralul Mării Negre

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 21 Septembrie 2011
Stire din Social : Nivelul radiațiilor la Cernavodă
Pagina a fost generata in 2.1927 secunde