O nouă schemă de sprijin pentru fermieri

264
Guvernul a adoptat o schemă de sprijin pentru fermieri, constând în subvenționarea ratei dobânzii pentru creditele contractate de aceștia pentru producție, până la finalul anului 2010, a anunțat ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Mihail Dumitru.
"Practic se subvenționează o parte din dobânda la creditele contractate, care reprezintă diferența între dobânda pieței menționată în contractele de creditare și o dobândă de referință comunicată lunar de către Comisia Europeană" - a precizat demnitarul.
În prezent, rata medie practicată pe piața românească la creditele contractate în lei este de 18%, iar dobânda de referință a Comisiei Europene, în această lună, este de 8%. Prin noua schemă de sprijin, statul acoperă practic 10% din dobândă, de la buget.
Schema de ajutor se va aplica contractelor de credit care vor fi încheiate în perioada cuprinsă între data publicării OUG în Monitorul Oficial până la 31 decembrie 2010, pentru împrumuturile acordate pe orice perioadă, iar subvenția se va aloca pentru dobânzile plătite instituțiilor finan-țatoare până la data de 31 decembrie 2012, inclusiv.
Schema de ajutor beneficiază de un buget de 103 milioane de lei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7407 secunde