O nouă concentrare economică pe piața materialelor de construcții

201
O nouă concentrare economică pe piața materialelor de construcții - onouaconcentrareeconomicapepiata-1627305915.jpg

Articole de la același autor

Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care Saint Gobain Construction Products Romania SRL intenționează să preia societățile Duraziv SRL și Duraziv Color SRL.

Saint Gobain Construction Products SRL deține un portofoliu diversificat de materiale și servicii care îmbunătățesc eficiența energetică, confortul termic, acustic și vizual al clădirilor, oferind soluții pentru anvelopare exterioară (acoperișuri, tencuieli pentru fațade, sisteme de izolație la exterior, geamuri izolante etc.) și pentru placări la interior (izolații, gips-carton, plafoane etc.).

În România, grupul Saint Gobain are aproximativ 1.800 de angajați și operează linii de producție în douăsprezece situri industriale localizate în Călărași, Brănești, Ploiești, Satu-Mare, Turda, Suceava și Vălenii de Munte, toate acestea fabricând materiale de construcții.

Duraziv SRL este o companie înființată în 2003, care are ca obiect principal de activitate fabricarea altor articole din beton, ciment și ipsos. Societatea activează în domeniile: producerii și comercializării de adezivi și mortare pentru construcții; producerii și comercializării de profile metalice și accesorii pentru gips-carton; producerii și comercializării de structuri metalice pentru profile de vinil; comercializării de vopsele, lacuri și tencuieli decorative, destinate atât uzului profesional, cât și consumatorilor finali.

Duraziv Color SRL are ca obiect principal de activitate fabricarea vopselelor, lacurilor, cernelii tipografice și masticurilor.

În conformitate cu prevederile Legii concurenței (nr. 21/1996), această operațiune este o concentrare economică ce trebuie autorizată de Consiliul Concurenței. Autoritatea de concurență va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilității sale cu un mediu concurențial normal și va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4147 secunde