O nouă companie va emite polițe RCA și CASCO în România

236
O nouă companie va emite  polițe RCA și CASCO în România - rcacasco-1482246526.jpg

Articole recomandate

Grawe România Asigurare, subsidiara grupului austriac de asigurări Grawe, va începe să vândă primele polițe obligatorii pentru răspundere civilă auto (RCA) și pentru asigurări CASCO începând din luna ianuarie a anului viitor, potrivit unui răspuns trimis la solicitarea News.ro.


În luna august a acestui an, la puțin timp după ce Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat solicitatea firmei de asigurări, Grawe România anunțase că va începe să vândă primele asigurări RCA în luna octombrie, iar obiectivul era atingerea unui număr de 50.000 de clienți la finalul lui 2020.


Compania a așteptat apariția noii norme care reglementează piața asigurărilor, normă care a fost publicată în Monitorul Oficial în 8 decembrie.


"Acum societatea se află în etapa în care se pregătește printarea noului format de polițe RCA. În ceea ce privește polițele CASCO, se dorește lansarea lor odată cu cele RCA, acesta fiind motivul pentru care și pe acest segment vânzarea va începe în prima lună a anului viitor", se arată în răspunsul trimis.


Pe piața RCA mai există companiile Euroins, City Insurance, Allianz-Țiriac, Generali, Asirom, Omniasig, Groupama și Uniqa.
Grawe România Asigurare SA, subsidiara grupului austriac de asigurări Grawe, este un jucător mic pe piața asigurărilor din România, cu prime brute subscrise de 47 milioane lei în 2015, în special din asigurări de viață și de proprietăți.


Recent, proprietarii companiei au majorat capitalul social al Grawe România Asigurare SA cu 11,5 milioane lei, la 40 milioane lei, tocmai în vederea intrării companiei pe piețele RCA și CASCO.


Grawe a depus încă de la finalul anului trecut solicitare la ASF pentru a emite polițe RCA.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4198 secunde