O navă a fost reținută de autoritățile indoneziene pentru activități ilegale

108
O navă a fost reținută de autoritățile indoneziene pentru activități ilegale - onavaafostretinutadeautoritatile-1630852772.jpg

Articole de la același autor

Tancul petrolier „MT Zodiac Star”, sub pavilion Panama, a fost reținut de autoritățile navale indoneziene, în noaptea de 1 septembrie 2021, aproape de Insula Riau. Reținerea a fost făcută sub acuzația de activitate ilegală și intrarea neautorizată în apele teritoriale.

La bord se află un echipaj de 19 marinari, din care 18 sunt indonezieni, iar unul e malaiezian. În urma verificărilor s-a constatat că petrolierul transporta peste 4.000 de tone de ulei uzat.

Vasul a fost dus la baza navală Lana Batam. Autoritățile încearcă să afle care era destinația mărfii, iar raportul investigației va fi înaintat organelor de urmărire penală.

În ianuarie 2021, Garda de Coastă indoneziană a reținut un petrolier chinezesc înregistrat în Panama și un petrolier iranian, care efectuau un transfer ilegal de buncăr de la navă la navă. Cele două petrolierele erau ancorate la capătul nordic al Strâmtorii Singapore și operau pe întuneric, fără să arboreze steagurilor naționale. Petrolierele au fost reținute mai mult de patru luni, după are au fost eliberate. Nava chinezească s-a ales cu o amendă de 140.000 de dolari pentru poluare.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7294 secunde