O grupare evazionistă a păgubit statul de peste 25 milioane de lei

634
O grupare evazionistă a păgubit statul de peste 25 milioane de lei - ogrupareevazionista-1511892721.jpg

Articole de la același autor



Guvernanții au acuzat în repetate rânduri multinaționalele și băncile comerciale - altfel spus, jucătorii din "liga mare" a economiei naționale - că păgubesc bugetele statului, exportând profitul sau declarând pierderi. Controalele Antifraudei Fiscale îi contrazic: marii evazioniști, criminalii economici joacă în "liga mică".
Iată, inspectorii antifraudă fiscală au identificat încă o grupare mafiotă. Este vorba de 29 de operatori economici, care au organizat un circuit fraudulos de tranzacționare fictivă de bunuri și servicii. 8 dintre acestea erau beneficiari finali ai tranzacțiilor, iar alte 21 de societăți erau interpuse în lanțul tranzacțional, 4 fiind furnizori intermediari și 17 fiind societăți fantomă. Acestea din urmă nu pot proba realitatea achizițiilor, nu dețin bunuri în patrimoniu, nu au depus declarații fiscale sau declarațiile depuse nu reflectă situația de fapt, reală, nu dețin spații de depozitare, nu sunt înregistrate cu personal angajat, nu dețin mijloace de transport și nici contracte de prestări servicii de transport înregistrate în contabilitate, s-au sustras de la plata obligațiilor fiscale prin înregistrarea unor operațiuni economice fictive și au solicitat deduceri fiscale. Pe circuit au fost introduse și firme care aveau rol doar de tranzit, beneficiarii finali derulând operațiuni economice fictive a căror aparență de realitate și legalitate era menținută prin înregistrarea în evidența contabilă și plata contravalorii prin circuit bancar.
O parte dintre entitățile furnizoare au fost identificate ca participante la circuite economice frauduloase investigate anterior de către Direcția Generală Antifraudă Fiscală.
Gruparea i-a provocat bugetului general consolidat al statului un prejudiciu total de 25.392.665 lei, prin diminuarea bazei impozabile a profitului și deducerea nelegală a TVA.
Inspectorii antifraudă au sesizat organele de urmărire penală, în vederea stabilirii existenței sau inexistenței elementelor constitutive ale unor infracțiuni economico - financiare.
Ion TIȚA-CĂLIN


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5687 secunde