Nuclearelectrica anunță amânarea opririi controlate a Unității 1 CNE Cernavodă

354
Nuclearelectrica anunță amânarea opririi controlate a Unității 1 CNE Cernavodă - cernavoda-1610799464.jpg

Articole recomandate

SN Nuclearelectrica SA transmite că oprirea controlată a Uniății 1 CNE Cernavodă, anunțată prin comunicat de presă în data de 12 ianuarie 2021, va fi amânată pentru o dată ulterioară.


Amânarea opririi controlate a Unității 1 are ca scop asigurarea producției de energie electrică necesară Sistemului Energetic Național în această perioadă în care temperaturile în țară vor fi deosebit de scăzute.


Amânarea opririi controlate, planificată inițial pentru noaptea de 15 spre 16 ianuarie 2021, nu impactează în niciun fel funcționarea normală a Unității 1, securitatea nucleară, personalul sau populația. De asemenea, au fost luate măsuri compensatorii ce asigură funcționarea Unității 1 CNE Cernavodă la parametri normali, până la efectuarea lucrărilor de reparație a circuitului tehnologic clasic/secundar ce urmau a fi derulate în timpul opririi controlate din acest sfârșit de săptămână.


SNN va comunica data la care se va opri controlat Unitatea 1 în vederea derulării lucrărilor anterior menționate, se arată în comunicatul oficial al Nuclearelectrica.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 16 Ianuarie 2021
Stire din Economie : BNR a redus rata dobânzii de referinţă
Vineri, 15 Ianuarie 2021
Stire din Economie : Prețul aurului a crescut cu 1,09%
Pagina a fost generata in 2.7315 secunde