Nu ne săturăm de țigări! Cât au mai traficat rețelele de contrabandă

145
Nu ne săturăm de țigări! Cât au mai traficat rețelele de contrabandă - ddd-1579257528.jpg

Articole recomandate

Peste 150 de milioane de țigarete de contrabandă, în valoare de 71 de milioane de lei, au fost capturate de către autoritățile din România, în 2019, echivalentul unei creșteri de 40% față de anul anterior, arată datele centralizate de portalul Stop Contrabanda, citate de British American Tobacco (BAT) într-un comunicat de presă, transmis vineri Agerpres. În acest context, reprezentanții BAT menționează faptul că piața neagră din România a coborât, pentru prima oară în ultimii șase ani, sub nivelul de 14%, "ceea ce a contribuit la venituri bugetare mai mari din taxarea țigaretelor".

Conform cifrelor oficiale, România are cel mai ridicat nivel al contrabandei cu țigarete din Europa de Est, iar traficul ilicit de țigări prejudiciază, anual, statul român cu peste 650 milioane de euro (aproximativ 3 miliarde de lei). De asemenea, fiecare container de țigări ilegale înseamnă un milion de euro profit pentru rețelele de contrabandă.

Datele Interpol arată că traficul ilicit de țigări este un catalizator pentru traficul de droguri, arme, persoane și chiar activități teroriste.

Informații despre evoluția capturilor de țigarete de pe teritoriul României pot fi consultate în timp real pe platforma www.stopcontrabanda.ro, o inițiativă British American Tobacco care are scopul de a veni în sprijinul autorităților prin centralizarea capturilor din întreaga țară, dar și de a informa consumatorii cu privire la efectele contrabandei cu țigări asupra societății. Campania este desfășurată în parteneriat cu Poliția Română, Poliția de Frontieră Română, Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) și Direcția Generală a Vămilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4753 secunde