Noul program „Erasmus+” are un buget de peste 28 de miliarde de euro

301
Noul program „Erasmus+” are un buget de peste 28 de miliarde de euro - noulprogramerasmusareunbuget-1616942497.jpg

Articole de la același autor

Comisia Europeană a adoptat primul program de lucru anual „Erasmus+” din perioada 2021-2027. Bugetul acestuia este de 26,2 miliarde de euro (comparativ cu 14,7 miliarde de euro alocate pentru perioada 2014-2020), completat cu 2,2 miliarde de euro din instrumentele externe ale UE. De pe urma programului vor beneficia 10 milioane de europeni de toate vârstele și din toate mediile sociale.

Scopul său este acela de a favoriza și mai mult incluziunea și de a sprijini dubla tranziție ecologică și digitală. Orice organism public sau privat care își desfășoară activitatea în domeniile educației, formării, tineretului și sportului poate solicita finanțare cu sprijinul agențiilor naționale „Erasmus+”, prezente în toate statele membre ale UE.

Programul oferă oportunități de efectuare a unor perioade de studiu în străinătate, a unor stagii, ucenicii și schimburi de personal în toate domeniile educației, formării, tineretului și sportului. Este deschis școlarilor, studenților din învățământul superior, elevilor din învățământul profesional, cursanților adulți, schimburilor de tineri, lucrătorilor de tineret și antrenorilor sportivi.

În ultimii treizeci de ani, peste 10 milioane de persoane din 33 de țări (statele UE plus Islanda, Liechtenstein, Macedonia de Nord, Norvegia, Serbia și Turcia) au participat la acest program. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5425 secunde