Nota pentru seceta din 2012: 800 de milioane de euro

222
Nota pentru seceta din 2012: 800 de milioane de euro - 18floareasoareluivsd5e19645b2-1347449499.jpg

Articole de la același autor

Conform unui raport realizat de Departamentul de Cercetare al Băncii Comerciale Române (BCR), România este pe cale să piardă 800 milioane de euro datorită recoltei slabe din 2012. Aproape jumătate din această pierdere ar fi putut fi evitată dacă agricultorii romani ar fi avut sisteme adecvate de irigații în funcțiune. Reprezentanții BCR spun că dacă productivitatea s-ar situa la nivelul EU, România ar putea să își dubleze producția agricolă, să își tripleze exporturile de produse alimentare și să hrănească patru țări de mărimea României.

Proprietățile din România sunt slab echipate cu sisteme de irigație. Acesta este motivul pentru care lupta împotriva "fenomenelor naturii" este pierdută tot mai des, iar culturile sunt tot mai sărace, a declarat Sorin Mititelu, director managementul segmentelor retail BCR. Micro-întreprinzătorii agricoli au alternativa de a fuziona parcelele de teren în exploatații agricole mai mari pentru a putea accesa mai ușor produse bancare de finanțare și alte oportunități oferite de economia de piață, a adăugat Sorin Mititelu.

"În România sunt 3,2 tractoare la 100 de gospodării, în timp ce acest raport este de 11,9 în Ungaria, 43,9 în Polonia și 70,9 în Cehia. Mai mult, firmele din sectorul agricol nu au, în general, întârzieri la plata ratelor. Acestea sunt două oportunități mari pentru noi, iar ofertele de cumpărare a echipamentelor agricole prin leasing sunt extrem de avantajoase în acest moment, atât din punct de vedere al costurilor, cât și al beneficiilor suplimentare: aprobare rapidă, consiliere specializată, documentație simplă", a declarat Bogdan Speteanu, președinte BCR Leasing.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 29 August 2012
Stire din Economie : Seceta se menține  în Dobrogea
Marţi, 28 August 2012
Stire din Economie : Seceta se menține în Dobrogea
Pagina a fost generata in 0.3889 secunde