Noile prevederi din asigurări vor contribui semnificativ la protecția consumatorilor

51
Noile prevederi din asigurări vor contribui semnificativ la protecția consumatorilor - noileprevederiasigurari-1523967675.jpg

Articole de la același autor

Prezent astăzi la evenimentul organizat de KPMG "Perspective pentru 2018 privind industria asigurărilor’’ vicepreședintele ASF Cornel Coca Constantinescu a declarat:

"După modificările de substanță aduse activității asiguratorilor ca urmare a aplicării prevederilor directivei Solvabilitate II, industria asigurărilor continua reformarea și îmbunătățirea reglementarilor prin noua directiva IDD, cu scopul de protejare mai eficace a consumatorilor și de crearea a unei pieței interne.

Efectul implementării directivei IDD se va concretiza în existenta unor reguli noi cu privire la informarea clienților, la verificarea adecvării produselor, în special în cazul vânzării produselor de investiții bazate pe asigurări, cat și cu privire la modalitatea de remunerare, la conflictul de interese s.a. Toate aceste prevederi noi vor contribui semnificativ la protecția consumatorilor, indiferent de canalul de vânzare a produselor de asigurare. în acest context, se va pune accentul de nivelul de competenta profesionala și de pregătire continua a persoanelor implicate în activitatea de vânzare a polițelor.

Totodată, în perspectivă ar trebui sa avem în vedere inovația tehnologică în asigurări, care ar putea transforma modelele de business și totodată, competiția care ar putea veni din zona unor platforme tehnologice, care dețin informații despre comportamentul clienților, care vor facilita "personalizarea" asigurării pe baza unor informații detaliate cu privire la riscul indus de aceștia. Tehnologiile inovatoare vor impacta industria asigurărilor, prin potențiale reduceri de costuri pentru cei care le vor aplica și prin pierderi de business pentru aceea care vor demonstra reticență în utilizarea lor.

Provocările anului 2018 în industria asigurărilor vor fi generate și de intrarea în vigoare a regulamentul GDPR, în considerarea faptului ca asiguratorii și intermediarii sunt depozitari a unei cantități impresionante de date cu caracter personal, ceea ce va impune modificări consistente și costisitoare la nivel operațional pentru asiguratori și intermediari.’’

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 17 Aprilie 2018
Stire din Economie : Euro pierde 0,05% în lupta cu leul
Marţi, 17 Aprilie 2018
Stire din Economie : Francul e mai slab cu 1,11 bani
Marţi, 17 Aprilie 2018
Stire din Economie : S-a dat startul în proiectul BRUA
Marţi, 17 Aprilie 2018
Stire din Economie : Dezbatere privind viitorul Europei
Pagina a fost generata in 0.8536 secunde