Noi tarife de pilotaj pe Dunărea maritimă

389
Noi tarife de pilotaj pe Dunărea maritimă - noitarifedepilotajpedunareamarit-1612205550.jpg

Articole de la același autor

A fost pus în dezbatere publică proiectul de Ordin al ministrului Transporturilor și Infrastructurii pentru aprobarea tarifelor de pilotaj aplicate de către Regia Autonomă „Administrația Fluvială a Dunării de Jos” Galați (AFDJ) pentru pilotajul navelor maritime și fluvio-maritime.

Regia a fost înființată pentru aducerea la îndeplinire a prevederilor Convenției despre regimul navigației pe Dunăre, semnată la Belgrad la 18 august 1948 (Convenția de la Belgrad), ratificată prin Decretul nr. 298/1948 și are ca obiect de activitate asigurarea adâncimilor minime de navigație prin dragaje de întreținere, asigurarea semnalizării costiere și plutitoare, efectuarea de măsurători topo-hidrografice, efectuarea de lucrări de construcții și reparații construcții hidrotehnice pentru asigurarea condițiilor de navigație, asigurarea efectuării pilotajului navelor maritime pe sectorul Dunării cuprins între rada Sulina și Brăila și în porturile situate pe acest sector, punerea la dispoziție tuturor utilizatorilor a infrastructurii de transport naval, precum și ducerea la îndeplinire a unor obligații ce revin statului român din convențiile și acordurile internaționale la care România este parte.

Convenția de la Belgrad prevede că se alcătuiesc corpuri de piloți pe Dunărea de Jos și că pilotajul navelor pe acest segment al fluviului este asigurat de piloți care fac parte din corpurile de piloți ai administrației de cale navigabilă, sau de piloți care, în urma unui examen, sunt autorizați de administrația de cale navigabilă să exercite pilotajul. De asemenea, convenția prevede faptul că tarifele de pilotaj se stabilesc de administrația de cale navigabilă și se comunică la Comisia Dunării.

În ședința din data de 26 noiembrie 2020, consiliului de administrație al AFDJ Galați a aprobat tarifele ce vor fi aplicate în anul 2021 și care sunt aprobate prin ordin de ministru. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5884 secunde