Noi proceduri fiscale

185
Noi proceduri fiscale - noiproceduri-1453481697.jpg

Articole de la același autor

În Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 22 din data de 13 ianuarie 2016, au fost publicate Normele metodologice de aplicare a Codului fiscal, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr.1/2016, act normativ prin care au fost aduse unele clarificări în domeniul înregistrării în scopuri de TVA și anulării înregistrării în scopuri de TVA. 


Ca urmare, a fost pus în dezbatere publică proiectul de ordin al președintelui Agenției Naționale de Administrare se aprobă procedura de modificare, din oficiu, a vectorului fiscal cu privire la TVA, precum și a modelului și conținutului unor formulare.


Normele metodologice de aplicare a Codului fiscal au adus modificări prevederilor privind anularea, din oficiu, a înregistrării în scopuri de TVA. 


Începând cu data de 1 ianuarie 2016, atragerea răspunderii patrimoniale cu debitorul ajuns în stare de insolvență, pronunțată prin hotărâre judecătorească definitivă, înscrisă în cazierul fiscal al asociaților/ administratorilor persoanei impozabile sau al persoanei impozabile însăși, nu mai atrage anularea înregistrării în scopuri de TVA a respectivei persoane impozabile, aceasta fiind înscrisă în cazierul fiscal potrivit art.4 alin.(4) lit. b) din Ordonanța Guvernului nr.39/2015 privind cazierul fiscal. 


Au fost aduse modificări și dispozițiilor legale privind termenul de depunere a contestației împotriva actelor administrative fiscale, în sensul prelungirii acestuia de la 30 de zile la 45 de zile. 


Având în vedere modificările legislative mai sus menționate, a fost pus în dezbatere publică proiectul de ordin al președintelui ANAF pentru aprobarea procedurii de înregistrare, la cerere, în scopuri de TVA, potrivit prevederilor art. 316 alin.(12) din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare și pentru aprobarea modelului și conținutului unor formulare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 18 Ianuarie 2016
Stire din Economie : Rambursarea TVA va fi accelerată
Joi, 03 Decembrie 2015
Stire din Economie : Noutăți în legislația fiscală
Miercuri, 28 Octombrie 2015
Stire din Economie : Reforma din paharul cu apă
Pagina a fost generata in 0.511 secunde