Mai multe ştiri online:

Noi prevederi privind cheltuielile admise cu bursele private

Ştire online publicată Vineri, 12 Mai 2017. Autor: Ion TIȚA-CĂLIN
ANAF actualizează conținutul unor acte administrative fiscale emise de organele fiscale în derularea procedurilor pentru administrarea impozitului pe venit. În ceea ce privește stabilirea sumei reprezentând până la 2% din impozitul anual datorat, pentru acordarea de burse private, modificările legislative au vizat, în principal, posibilitatea direcționării acestei sume și de către persoanele fizice care realizează venituri din pensii. 


Totodată, prin Legea nr.207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările și completările ulterioare, a fost modificat termenul de depunere a contestației împotriva actelor administrative fiscale (45 de zile de la data comunicării actului administrativ fiscal). 


Printr-un proiect de ordin se propune aprobarea modelului și conținutului formularului 255 „Decizie privind stabilirea cheltuielilor admise cu bursele private”, utilizat de organul fiscal central competent pentru stabilirea cheltuielilor admise cu bursele private, în limita unei sume reprezentând până la 2% din impozitul anual pe veniturile din salarii și din pensii. 


Pe baza documentelor prezentate de contribuabili (formular 230, contractul privind acordarea bursei private, documente care atestă plata bursei) și a datelor din evidența fiscală, organul fiscal determină cheltuielile admise cu bursele private, în limita sumei de 2% din impozitul anual pe veniturile din salarii și/sau pensii, prin emiterea Deciziei privind stabilirea cheltuielilor admise cu bursele private, cod 14.13.02.13/b. 


Față de formularul utilizat în prezent, prin proiectul de act normativ, se propune actualizarea temeiului de drept și a termenului de depunere a contestației, precum și introducerea în conținutul deciziei a informațiilor privind modalitatea de plată a diferențelor rezultate ca urmare a modificării acesteia. 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8543 secunde