Noi măsuri pentru stimularea economiei

75
Noi măsuri pentru stimularea economiei - noimasuristimulareaeconomiei-1408969385.jpg

Articole recomandate

Banca Centrală Europeană (BCE) se pregătește să ia noi măsuri de stimulare a economiei, în condițiile în care președintele BCE, Mario Draghi, a atras atenția asupra riscului intrării zonei euro în deflație.

Șeful BCE a avertizat, la conferința de la Jackson Hole, Wyoming, că, dacă inflația continuă să scadă, atât companiile, cât și consumatorii vor reduce cheltuielile, în așteptarea unor prețuri mai mici, relatează Bloomberg.

Comentariile lui Draghi din cadrul simpozionului, la care au participat șefii băncilor centrale, au fost speculate în sensul în care BCE se pregătește să ia o serie de măsuri monetare pe care le-a evitat până în prezent, pentru a se feri de efectele neplăcute ale unei eventuale deflații. Aceste măsuri de relaxare cantitativă ar presupune ca BCE să cumpere obligațiuni de pe piață pentru a menține rata dobânzilor la un nivel jos și pentru a crește rezerva de bani.

"Consiliul guvernatorilor BCE va folosi, în timpul mandatului său, toate instrumentele pe care le are la dispoziție și de care este nevoie pentru a asigura stabilitatea prețurilor pe termen mediu", a spus Draghi, în discursul din cadrul conferinței de la Jackson Hole, Wyoming.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2908 secunde