Negocieri sindicale la Petromidia. Compania, dispusă să acorde creșteri salariale din octombrie 2016

Joi, 23 Iunie 2016, 19:33
210
În urma mișcărilor sindicale de pe platforma Petromidia, conducerea KMG International, acționar majoritar al Rompetrol Rafinare, a reacționat, ținând să asigure toată deschiderea la dialog cu sindicatele pentru a găsi soluțiile potrivite în ceea ce privește negocierile Contractului Colectiv de Muncă, adaptate condițiilor economice actuale și contextului cu care se confruntă compania în prezent. 


"În momentul de față, Grupul se confruntă cu o decizie nedreaptă și nejustificată luată recent de către Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), de a menține sechestrul instituit de DIICOT în luna mai 2016.


Înțelegem pe deplin că această măsură este înțeleasă ca fiind o amenințare pentru siguranța locurilor de muncă în viitor și suntem de acord întru totul cu inițiativele Sindicatelor și ale angajaților de protejare a intereselor lor. 


Așa cum am menționat, KMG International va folosi toate căile legale pentru protejarea investițiilor, a activităților și operațiunilor curente, dar și a celor peste 5.000 de angajați din România", se arată într-un comunicat de presă al companiei.


KMG International și-a dovedit disponibilitatea de a analiza solicitările sindicatelor, în contextul activităților extinse des-fășurate de Grup în România - aprovizionare, distribuție, servicii suport, vânzări etc. 


Grupul asigură publicul și partenerii de afaceri că operațiunile rafinăriei se desfășoară în mod normal, în condiții de siguranță și că protestele spontane nu au pus în pericol operațiunile de producție. Dar în același timp, KMG International consideră că este necesar să sublinieze faptul că decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție ar putea afecta pe termen mediu și lung planurile de dezvoltare și investiții ale Grupului în România. "Precizăm că planul investițional al Grupului are numeroase beneficii pentru economia locală asigurând locuri de muncă, contribuții la bugetul de stat și beneficii pentru parteneri și furnizori.


De asemenea, KMG International con-sideră necesar să aducă în atenția opiniei publice și a părților interesate datele relevante referitoare la acest subiect", se mai precizează în comunicatul KMG International. 


Potrivit conducerii companiei, venitul total al angajaților a crescut cu 78% în ultimii 3 ani (2016 comparativ cu 2013). Venitul mediu anual a crescut cu 14% în 2014, față de anul anterior, cu 13% în 2015 și cu 38% în 2016. Această apreciere include creș-terile salariale, bonusurile acordate angajaților de Crăciun, prime de vacanță și bonusurile pentru performanță, fiind adă-ugate și alte beneficii, acordate conform ofertelor pachetelor salariale agreate cu angajații. 


"În timp ce industria de petrol și gaze se confruntă cu influențele negative ale evo-luțiilor economice, iar companiile parcurg o perioadă dificilă, KMG International oferă în mod sustenabil siguranța locurilor de muncă, fiind un investitor de încredere pentru economia românească și totodată un angajator de încredere. Salariile plătite de KMG International celor peste 5.000 de angajați din România depășesc nivelul celor plătite în industria de petrol și gaze cu 4% și se situează peste piața lucrătorilor cu 25%", au declarat reprezentanții KMG. 


Mai mult, compania este dispusă să acorde, în afară de bonusurile pentru performanță deja plătite, creșteri salariale începând din octombrie 2016, negocierile dintre companie și sindicate vizând o înțelegere privind cuantumul acestora. 


"Grupul se angajează să respecte în continuare legile în vigoare cu privire la ocuparea forței de muncă, în paralel cu menținerea unui mediu de lucru sigur și eficient, favorabil tuturor angajaților. 


Angajații noștri ne oferă avantajul competitiv prin energia lor și prin implicarea în operațiunile zilnice. Este esențial să îi recompensăm în mod competitiv și să investim în dezvoltarea lor personală și pro-fesională, pentru a ne menține conectați la schimbările care au loc la nivel global. KMG International promovează și crede în res-pectul reciproc și își păstrează angajamentele la cele mai înalte standarde de conduită etică, definite prin onestitate și corectitudine în toate aspectele muncii", se mai arată în comunicatul companiei.


Pagina a fost generata in 0.1915 secunde