Prin contribuția CERONAV

Navigatorii fluviali vor avea o piață unică a muncii, în Europa

1236
4

Articole de la același autor

Sala de conferințe a elegantului hotel "Del Mar", din Mamaia, a găzduit un eveniment ce va marca viitorul navigației pe Dunăre: finalizarea proiectul HINT - Harmonized Inland Navigation Transport through education and information technology.


18 parteneri, din 8 țări - România, Austria, Ungaria, Bulgaria, Slovacia, Croația, Serbia și Ucraina - și-au trimis reprezentanții la reuniunea organizată de Centrul Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale - CERONAV, în calitate de lider de proiect. 


Cuvântul de deschidere a fost rostit de moderatorul conferinței, Ovidiu Cupșa, directorul general al CERONAV. Au prezentat comunicări: Vasile Pipirigeanu - reprezentantul Ministerului Transporturilor și manager al proiectului, Zornitsa Tsoneva - manager pentru sistemul de calitate; Doina Munteanu, Ghiule Manole și Ana Legănel (CERONAV), Anton Estmeier și Alexandra Haller (Universitatea de Științe Aplicate Upper, Austria), Vera Hofbauer (Via Donau), Csaba Hargital (Universitatea de Tehnologie și Economie, Budapesta), Karin Kainziger (Ennshafen OÖ GmbH), Sasa Paic (Inland Navigation Development Centre Ltd.) și Gergely Mezo (National Association of Radio Distress – Signalling and Infocommunications). 
 

Proiectul HINT contribuie la formarea unui sistem educațional armonizat de instruire și certificare a personalului navigant fluvial în Europa, la dezvoltarea de aplicații și instrumente IT de instruire și evaluare a pregătirii marinărești, la dezvoltarea unor modele de instruire practică a personalului calificat, atât pe nave, cât și în porturi, la promovarea meseriilor din transportul fluvial. 


În cadrul lui, funcționează patru centre de informare și instruire: InfoDanube, din Galați (filiala CERONAV), Infocenter Danube, din Enns (Austria), RIS, din Sisak (Croația) și Dunapromo, din Budapesta. 


HINT asigură implementarea unei platforme de autoevaluare pentru experții de la bordul navelor fluviale care transportă mărfuri periculoase, dezvoltă noi module de învățare pentru platforma de e-learning INeS Danube, furnizează un concept de navă școală pentru Dunăre și altul pentru un simulator de navigație pe ape interioare. 


Prin ridicarea la același standard a activităților de formare a personalului navigant de-a lungul Dunării s-au pus bazele educaționale ale pieței unice a forței de muncă din transportul fluvial al Europei. În acest context, CERONAV a obținut recunoașterea, de către Comisia Centrală pentru Navigația pe Rin, a cursului de marinar fluvial, organizat la Galați, acesta fiind un prim pas spre armonizare.


Proiectul HINT este finanțat prin Programul de Cooperare Transnațională Europa de Sud-Est (SEE). Bugetul total este de 1.535.688,36 euro. În cadrul lui, CERONAV a avut un buget de 411.374,56 euro, din care 349.688,38 euro reprezintă finanțarea europeană.


Comentează știrea

Mishu
14 noiembrie 2014
Nu-l mai primiti pe Titza-Calin la CERONAV...!!!

Titza-Calin , nu crezi ca-i de ajuns deocamdata cu stirile despre cupsa ?!?... Cauta sa iei si nivelul radiatiilor din weekend , pentru ca , "nici nu stim ce pierdem"...!

Cornel
14 noiembrie 2014
Munca acasa

Oferta locuri de munca pentru toti! Veti gasi din ce in ce mai multi oameni care lucreaza cu noi, pentru ca oferta noastra este absolut serioasa! Contract legal oferit din start! Dovada platii disponibila imediat! Am expediat si primele castiguri! Oferta NU e joc piramidal si NU e MLM! Lucrati 3 ore pe zi ca operator online si incasati 300 dolari lunar! Pentru mai multe informatii, trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

andrei
14 noiembrie 2014
marina fluviala

Cubasa icadrat de 2 muieri navigatoare...ha,ha,ha..bai fratilor unde sunteti..pe mare,pe fluvii...ce a ajunj marina romana curvasaraie la greu....FELICITARI...doamna Munteanu aveti ceva de comentat?..sa nu starniti furtuna ca toate brevetele pe care le detineti nu o sa va scoata din mocirla..divortatilor,curvarilor, aveti curajul sa negati?

Mihaela
12 decembrie 2014
Cea mai cautata oferta a anului

Cea mai cautata oferta de lucru a anului! Vrem sa extindem fenomenul care s-a declansat deja! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected] Nu ezita. Mult succes

Articole pe aceeași temă

Marţi, 11 Noiembrie 2014
Stire din Economie : CERONAV finalizează proiectul HINT
Pagina a fost generata in 0.6207 secunde