Navigatorii de pe apele interioare ale UE vor avea un sistem unic de certificare a competenței

168
Navigatorii de pe apele interioare ale UE vor avea un sistem unic de certificare a competenței - navigatoriidepeapeleingterioare-1512574988.jpg

Articole de la același autor

Lucrătorii din sectorul navigației pe apele interioare ale UE vor beneficia, în curând, de un sistem unic de certificare, care le va permite să-și practice meseria în întreaga Europă. Directiva de instituire a acestuia a fost adoptată de Consiliul de Transport și Telecomunicații, din data de 5 decembrie 2017, în urma unui acord neoficial cu Parlamentul European.

"Certificatul comun va îmbunătăți perspectivele de carieră și mobilitatea profesioniștilor din domeniul navigației pe apele interioare și va da un impuls pozitiv acestui mod de transport deosebit de ecologic. Aș dori să le mulțumesc președinției malteze și Parlamentului European pentru toată munca pe care au făcut-o cu privire la acest dosar", a declarat Kadri Simson, Ministrul Economiei și Infrastructurii din Estonia.

Sistemul de certificare se va baza pe competențe. El va acoperi toți membrii echipajului, de la cadeți la comandanții de nave, care lucrează pe toate căile navigabile interioare.

Pentru a evita sarcini administrative disproporționate, directiva ia în considerare caracteristicile diferite ale țărilor UE; de exemplu, unele țări nu au deloc navigație interioară sau aceasta este sezonieră. Măsura în care statele membre trebuie să încorporeze noile norme în dreptul lor național va depinde, prin urmare, de circumstanțele lor individuale.

Directiva va fi semnată de Consiliul UE și Parlamentul European la jumătatea lunii decembrie 2017 și va fi publicată în Jurnalul Oficial al UE. Acesta va intra în vigoare la 20 de zile de la publicare, iar statele membre vor avea la dispoziție patru ani pentru a-și alinia legislația națională la noile norme. Noua directivă face parte din eforturile UE de promovare a transportului pe căi navigabile interioare în cadrul programului NAIADES II.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.211 secunde