Navigatorii apelează la religie și capelanii portuari pentru a face față vieții dure de pe mare

542

Articole de la același autor

O echipă interdisciplinară de cercetători de la Universitatea Cardiff, Universitatea din Chichester (Marea Britanie) și Universitatea Brandeis (SUA) a studiat timp de șase luni psihologia și comportamentul marinarilor de pe două nave cu echipaje multinaționale, precum și activitatea capelanilor portuari, a personalului plătit și a voluntarilor care oferă servicii de asistență socială navigatorilor.





Cercetătorii au descoperit că marinarii de diferite religii și cei fără credință se bazează pe sprijinul capelanilor portuari pentru a face față pericolelor care îi pândesc pe mare.



La bordul navelor, navigatorii își exprimă credințele și atitudinile lor religioase în cadru privat, iar mulți dintre cei credincioși își construiesc propriul set de credințe religioase pentru a face față condițiilor de viață și de muncă de pe mare.



Cercetarea a arătat rolul important pe care îl au capelanii portuari și personalul din centrele care oferă asistență socială navigatorilor. Rezultatele cercetării au devenit subiectul unui film despre modul în care navigatorii își exprimă credințele și se bazează pe ele pentru a face față stresului și anxietății pe mare.



Pe mările și oceanele lumii se află, în fiecare moment, circa 1,6 milioane de navigatori. Mulți dintre ei au contracte ce se abat de la legislația internațională și care le impun să muncească până la 12 luni pe mare. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3468 secunde