€ 4.7231
£ 5.2496
$ 4.2103

Mai multe ştiri online:

Navigația pe Canalul Bega va fi redeschisă cu bani europeni

Ştire online publicată Marţi, 25 Iulie 2017. Autor: Ion TIȚA-CĂLIN
Rovana Plumb, ministrul delegat pentru Fonduri Europene, a semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Consolidarea și reamenajarea infrastructurii navigabile a Canalului Bega”, pentru care sunt alocate aproximativ 14 milioane de euro.

Printr-un parteneriat, părțile română și sârbă și-au propus să dezvolte infrastructura transportului de navigație pe Canalul Bega, care va redeveni astfel navigabil, așa cum era el cunoscut înainte de 1958, când circulația pe canal în sectorul românesc a fost închisă.

Proiectul este cofinanțat din fonduri europene în cadrul programului INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia și va fi derulat, în România, de către Administrația Bazinală de Apă Banat în parteneriat cu Consiliul Județean Timiș. De rezultatele sale vor beneficia, în anii următori, 470.000 de cetățeni din zona Canalului Bega, precum și cei 280.000 de turiști care tranzitează anual zona respectivă.

În proiect sunt incluse, printre altele, reconstrucția instalațiilor în complexele hidrotehnice Srpski Itebej și Klek din Vojvodina, amenajarea unor piste de biciclete de-a lungul canalului, pe o lungime de 30 km, construirea unui doc plutitor în orașul Zrenjanin, precum și reabilitarea nodului hidrotehnic de la Sînmihaiu Român. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.9332 secunde