Navele SAR "Apollo" și "Artemis" intră în dotarea ARSVOM

507
Navele SAR

Articole de la același autor

Ministerul Transporturilor a anunțat, printr-un comunicat de presă, că până la sfârșitul lunii iulie 2018, urmează să sosească, în portul Constanța, două nave specializate, care vor intra în dotarea Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare - ARSVOM.


Navele au fost construite la șantierul Baltic Workboats Saarema din Estonia. 


Cele două nave SAR (Search and Rescue), botezate "Apollo" și "Artemis", au următoarele caracteristici: lungime - 23,8 metri, lățime - 6,4 metri, înălțime constructivă - 2,48 metri, pescaj max - 1,7 metri, deplasament - 45 tone, viteza maximă - peste 25 noduri, viteza de croazieră - 20 noduri.


Navele au capacitatea de autoredresare și pot prelua la bord peste 44 de supraviețuitori. Sunt dotate cu câte o ambarcațiune rapidă de urgență ce poate atinge o viteză de peste 35 de noduri pentru, care va fi folosită pentru recuperarea și transferul persoanelor, intervenția în zona plajelor. Navele au în dotare: platformă de transfer la elicopter, capacitate de transport a cel puțin două persoane pe targă, capacitate de stins incendii la nave și de intrare în zona cu perdea de foc pentru extragere victime, cârlig de remorcaj pentru intervenții de urgență, cameră de termoviziune necesară atât în cazul intervențiilor de căutare și salvare pe timp de noapte cât și în cele de stins incendiul, instalație de comunicare voce la distanțe mari indiferent de starea vremii, echipament de intervenție în caz de incendiu pentru personal specializat, echipamente specializate pentru recuperarea și transferul persoanelor din apă.


Investiția a fost finanțată de la bugetul statului și este de 50,6 milioane de lei. Statul român trebuie să asigure în mod gratuit, în conformitate cu reglementările internaționale, căutarea și salvarea vieții omenești pe mare.


Îmbunătățirea siguranței maritime prin achiziționarea celor două nave răspunde cerințelor Uniunii Europene și se pliază pe Agenda Comisiei Europene în vederea luării de măsuri imediate pentru evitarea tragediilor umane și pentru consolidarea mecanismelor de abordare a situațiilor de urgență determinate de migrație, de accidente navale sau pe platformele petroliere, se arată în comunicat. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6159 secunde