Navele de război EU Navfor au eliberat un francez de pe yachtul "Tribal Kat" și a capturat mai mulți pirați

824
Navele de război EU Navfor au eliberat un francez de pe yachtul
În ediția on-line din 10 septembrie 2011, ziarul "Cuget Liber" a relatat cazul yachtului cu vele francez "Tribal Kat", care a lansat semnalul de primejdie pe 8 septembrie 2011. Nava de război germană FGS Bayern a răspuns la apel și pe 9 septembrie, yachtul a fost găsit în zona de coastă a Yemenului, dar fără echipaj la bord.
Pe data de 10 septembrie, navele de război "SPS Galicia" și "FS Surcouf" (care fac parte din EU Navfor Operation Atalanta - forța de intervenție a Uniunii Europene în Golful Aden și Oceanul Indian) au localizat o ambarcațiune suspectă și au obligat-o să oprească. Echipa de asalt a găsit la bordul șalupei pe unul dintre membrii echipajului velierului francez și l-au eliberat. Pirații - care erau neînarmați, pentru că aruncaseră armele în apă, așa cum procedează de regulă când sunt în pericol de a fi capturați - au fost arestați, fără ca vreunul să fie rănit.
În acest moment, înainte de declanșarea interogatoriilor, se bănuiește că cel de al doilea membru al echipajului de pe "Tribal Kat" a fost ucis de pirați în timpul atacului.
Ambarcațiunea piraților a fost scufundată și toate persoanele de la bordul ei se află pe "SPS Galicia". Investigațiile privind incidentul sunt în desfășurare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4418 secunde