Navele cu emisii de carbon zero nu vor avea infrastructura portuară necesară

99
Navele cu emisii de carbon zero nu vor avea infrastructura portuară necesară - navelecuemisiidecarbonzeronuvora-1602512315.jpg

Articole de la același autor

Nick Brown - directorul pentru sectorul maritim și offshore al Lloyd’s Register a tras semnalul de alarmă: infrastructura portuară rămâne în urma dezvoltării navelor ecologice, cu emisii zero de carbon în atmosferă. Declarația a fost făcută la prima masă rotundă anuală a conducerii Global Compact din cadrul ONU, dedicată decarbonizării transportului maritim. Această structură își propune să ghideze procesul de elaborare a politicilor privind administrarea oceanelor, astfel încât să fie îndeplinite obiectivele ambițioase stabilite în raportul Ocean Stewardship 2030, adoptat de cea de a 75-a Adunare Generală a ONU.

Nick Brown a declarat: „Este extrem de pozitiv faptul că atât de mulți exponenți ai industriei maritime merg mai departe cu inițiativele de decarbonizare. Ne așteptăm să vedem că navele de larg cu emisii zero de carbon vor fi pregătite tehnic pentru a fi pe apă, până în 2024.

În schimb, există posibilitate reală ca infrastructura terestră și combustibilii necesari să nu fie gata până atunci. Prin urmare, este necesară o politică guvernamentală internațională mai susținută și de stimulente, precum și de colaborare între industrii.”

Obiectivul flotei mondiale, stabilit de Organizația Maritimă Internațională este acela ca, până în 2050, să reducă emisiile de carbon la jumătate față de nivelul din 2008.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.515 secunde