Mai multe ştiri online:

Nava de semnalizare „Concordia EU 2019” a primit botezul

Ştire online publicată Miercuri, 27 Martie 2019. Autor: Ion TIȚA-CĂLIN
Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, și Violeta Bulc, comisarul european pentru transport, au fost prezenți, ieri, în portul Giurgiu. 
Împreună cu reprezentanții Administrației Fluviale a Dunării de Jos Galați și ai Agenției Executive pentru Inovare și Rețele (INEA), cei doi demnitari au participat la ceremonia de botez a navei de semnalizare „Concordia EU 2019”. Nava este unul dintre rezultatele proiectului FAIRway Danube, finanțat din programul Connecting Europe Facility (CEF). 
Ea a fost construită la șantierul naval Shipyard ATG Giurgiu, în 14 luni, iar contractul a avut o valoare de 3.350.000 euro. Aceasta este dedicată activității de semnalizare a șenalului pe sectorul românesc de Dunăre. 
Obiectivul principal al Proiectului FAIRway Danube este să implementeze master planul de reabilitare și întreținere a șenalului navigabil al Dunării și a afluenților săi navigabili, aprobat în decembrie 2014. Scopul master planului este asigurarea navigației fluviale în condiții bune, pe tot parcursul anului. (I.T.C.)
Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7333 secunde