Mugur Isărescu speră ca inflația să coboare sub pragul de 3,5%

272
Mugur Isărescu speră ca inflația să coboare sub pragul de 3,5% - mugurisarescu8-1533737933.jpg

Articole de la același autor

Guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, a prezentat Raportul privind inflația. El și-a exprimat încrederea că: "Inflația va reveni în ținta noastră. Avem motive statistice și economice să credem acest lucru. Bineînțeles, dacă nu vor apărea alte șocuri. Creșterea prețului țițeiului a împins și prețurile la combustibil în sus, dar ne-a ajutat la curs, temperând presiunile pe leu".


Intervalul țintei de inflație stabilite de Banca Națională este de 1,5 - 3,5 la sută. În luna iunie 2018, inflația anualizată a fost de 5,4%.


Referindu-se la creșterea economică, Isărescu a declarat: "Probabil că se va duce spre 4% - vom vedea în lunile următoare. Excedentul de cerere depășește 2%. Dacă vrem creștere economică mai mare trebuie acționat pe investiții și productivitate. Vrem creștere economică mai mare, trebuie să stimulăm potențialul economiei, nu numai cererea. Pentru că dacă stimulăm numai cererea, și ea este peste potențial, nu pot fi decât două efecte: Creăm locuri de muncă în străinătate, adică importăm mai mult ca să acoperim excesul de cerere și nu cred că e de dorit. E de dorit ca stimularea cererii să fie corelată cu potențialul economiei, ca economia să producă ceea ce se cere în plus. Sau creăm inflație, ceea ce iarăși nu este de dorit".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 07 August 2018
Stire din Economie : Economia, pe scurt
Joi, 02 August 2018
Stire din Economie : Informații  bancare
Pagina a fost generata in 0.4445 secunde