Mai multe ştiri online:

Mozaic economic

Ştire online publicată Marţi, 07 Noiembrie 2017. Autor: Ion TIȚA-CĂLIN
Coaliția pentru Dezvoltarea României nu susține măsurile fiscale anuțate de Guvernul Tudose, a anunțat aceasta într-o conferință de presă. Organizația, care reunește asociații de afaceri din aproape toate domeniile de activitate, consideră că acestea nu trebuie adoptate în grabă și cere oprirea „terapiei de șoc“.


★ ★ ★


Dezvăluirile Consorțiului Internațional al Jurnaliștilor de Investigații (ICIJ), care grupează 96 de mass-media din 67 de țări, fac noi victime în scandalul de evaziune fiscală „Panama Papers”. Potrivit BBC și The Guardian, în Marea Britanie, zece milioane de lire sterline din averea reginei Elisabeta a II-a au fost plasate în fonduri offshore în insulele Cayman și în Bermude.


★ ★ ★


În primele nouă luni ale anului 2017, cifra de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete) a crescut față de perioada similară din 2016, atât ca serie brută, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 9,8%, respectiv cu 8,8%.


★ ★ ★


Înmatriculările noi de autoturisme au crescut cu 32,7% în trimestrul III 2017, comparativ cu trimestrul III 2016, a anunțat Institutul Național de Statistică. La rândul lor, înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au crescut cu 32,2%. În aceeași perioadă, înmatriculările noi de vehicule pentru transportul mărfurilor au crescut cu 3,0%.


Au fost înregistrate creșteri la autocamioane și la remorci și semiremorci cu 5,5% respectiv, cu 2,2% și scădere la categoria autotractoare cu 7,0%. 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7444 secunde