Monedă din aur cu tema Istoria aurului, pusă în circulație de BNR

391

Articole de la același autor

Banca Națională a României pune în circulație, în scop numismatic, începând de astăzi, o monedă din aur cu tema Istoria aurului - Crucea de la Garvăn - Dinogetia.

Aversul monedei prezintă inscripția în arc de cerc "ROMANIA", stema României, valoarea nominală "10 LEI", reprezentarea unei părți a lanțului de prindere a crucii de la Garvăn - Dinogetia și a piesei de închidere și anul de emisiune "2011".

Pe revers se regăsește reprezentarea crucii de la Garvăn - Dinogetia, inscripția în arc de cerc "CRUCEA DE LA GARVAN - DINOGETIA" , iar la exterior, circular, lanțul de care este prinsă crucea.

Moneda, ambalată în capsulă de metacrilat transparent, este însoțită de o broșură de prezentare a tematicii emisiunii, redactată în limba română, engleză și franceză. Broșura include și certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului Băncii Naționale a României și casierului central.

Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 500 de exemplare.

Prețul de vânzare, fără TVA, pentru moneda din aur aferentă emisiunii numismatice cu tema Istoria aurului - Crucea de la Garvăn - Dinogetia este de 435 lei.

Moneda are putere circulatorie pe teritoriul României. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 21 Decembrie 2011
Stire din Economie : Curs BNR: 3,2787 lei/dolar
Pagina a fost generata in 4.2454 secunde