Monedă din argint dedicată poetului Tudor Arghezi

375
Monedă din argint dedicată poetului Tudor Arghezi - arg-1607104589.jpg

Articole de la același autor

Banca Națională a României va lansa în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema 140 de ani de la nașterea poetului Tudor Arghezi.

Moneda are greutatea de 31.103 grame. Aversul ei redă imaginea casei lui Tudor Arghezi (Mărțișor), inscripția în arc de cerc „ROMANIA”, anul de emisiune „2020”, valoarea nominală „10 LEI” și stema României. Reversul prezintă portretul și semnătura lui Tudor Arghezi suprapuse peste un fragment de manuscris cu textul unei poezii scrise de acesta.

Monedele din argint sunt însoțite de broșuri de prezentare, redactate în limbile română, engleză și franceză. Acestea includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR și casierului central.

Tirajul maxim este de 500 piese, iar prețul de vânzare este de 400 de lei, fără TVA. Monedele au putere circulatorie pe teritoriul României.

Lansarea în circuitul numismatic se realizează prin sucursalele regionale București, Cluj, Constanța, Dolj, Iași și Timiș ale Băncii Naționale a României.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 04 Decembrie 2020
Stire din Economie : Piața monetară, pe scurt
Pagina a fost generata in 0.5468 secunde