Monedă din argint dedicată aniversării a 130 de ani de la nașterea lui George Bacovia

468
Monedă din argint dedicată aniversării a 130 de ani de la nașterea lui George Bacovia - revers-1317977998.jpg
Banca Națională a României va pune în circulație, în scop numismatic, începând cu data de 10 octombrie 2011, o monedă din argint dedicată aniversării a 130 de ani de la nașterea lui George Bacovia.
Aversul prezintă o compoziție sugerând lirica bacoviană, inscripția în arc de cerc "ROMANIA", valoarea nominală "10 LEI", stema României și anul de emisiune "2011".
Reversul prezintă portretul și numele poetului George Bacovia, anii între care a trăit acesta, "1881", "1957", o compoziție sugerând poezia Singur și două versuri din cuprinsul ei: "Stau triste negrele tablouri - Făclia tremură-n oglindă".
Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoțite de broșuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate în limba română, engleză și franceză.
Broșurile includ certificatul de autenticitate, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului Băncii Naționale a României și casierului central.
Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 500 bucăți.
Prețul de vânzare pentru moneda din argint, inclusiv broșura de prezentare, este de 340,00 lei/buc., exclusiv TVA.
Monedele din argint dedicate aniversării a 130 de ani de la nașterea lui George Bacovia, au putere circulatorie pe teritoriul României.
Punerea în circulație, în scop numismatic, a acestor monede din argint, se realizează prin sucursalele regionale București, Cluj, Iași și Timiș ale Băncii Naționale a României.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 20 Septembrie 2011
Stire din Monden : Ilknur Pintilie a devenit mămică
Vineri, 21 Ianuarie 2011
Stire din Sănătate : Bebeluși aduși pe lume sub hipnoză
Pagina a fost generata in 0.2229 secunde