Monedă dedicată aniversării a zece ani de la introducerea bancnotelor și monedelor euro

342

Articole de la același autor

Banca Națională a României va pune în circulație, în scop numismatic, începând cu data de 30 ianuarie 2012, o monedă din argint dedicată aniversării a zece ani de la introducerea bancnotelor și monedelor euro.

Aversul prezintă câteva monumente reprezentative pentru România, dispuse circular, peste care se suprapune conturul hărții României; în centru, stema țării, valoarea nominală "10 LEI", anul de emisiune "2012" și inscripția "ROMANIA".

Reversul prezintă o compoziție care sugerează moneda unică europeană și importanța acesteia pentru mediul de afaceri, populație, comerț, cercetare și industrie, precum și anii "2002", "2012"; la exterior, inscripția circulară "10 ANI DE LA INTRODUCEREA BANCNOTELOR SI MONEDELOR EURO".

Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoțite de broșuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate în limbile română, engleză și franceză.

Broșurile includ certificatul de autenticitate, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului Băncii Naționale a României și casierului central.

Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 500 de bucăți.

Prețul de vânzare pentru moneda din argint, inclusiv broșura de prezentare, este de 365 lei/bucată.

Monedele din argint dedicate aniversării a zece ani de la introducerea bancnotelor și monedelor euro au putere circulatorie pe teritoriul României.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.3367 secunde