Monedă de argint dedicată guvernatorului BNR, Mitiță Constantinescu

107
Monedă de argint dedicată  guvernatorului BNR, Mitiță Constantinescu - monedadeargintdedicata-1445004599.jpg

Articole de la același autor

Începând cu data de 19 octom-brie 2015, Banca Națională a României va lansa în circuitul numismatic o monedă din argint dedicată împlinirii a 125 de ani de la naș-terea lui Mitiță Constantinescu.

Moneda are valoarea nominală de 10 lei, este din argint, rotundă, cu diametrul de 37 mm, greutatea de 31,103 grame și are cantul zimțat.

Aversul monedei prezintă Palatul Nou al Băncii Naționale a României, inscripția în arc de cerc "ROMANIA", stema României, valoarea no-minală "10 LEI" și anul de emisiune "2015". Reversul monedei redă portretul guvernatorului Mitiță Con-stantinescu, inscripția în arc de cerc "MITITA CONSTANTINESCU" și anii între care a trăit "1890", "1946".

Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoțite de broșuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate în limbile română, engleză și franceză. Broșurile includ certificatul de autenticitate, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului Băncii Naționale a României și casierului central.

Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 250 monede. Prețul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv broșura de prezentare, este de 320 lei. Monedele din argint dedicate împlinirii a 125 de ani de la nașterea lui Mitiță Constantinescu au putere circulatorie pe teritoriul României. Punerea în circulație, în scop numismatic, a acestor monede din argint se realizează prin sucursalele regionale București, Cluj, Iași și Timiș ale Băncii Naționale a României. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 14 Octombrie 2015
Stire din Economie : Leul pierde la toate valutele
Vineri, 09 Octombrie 2015
Stire din Economie : Euro face pasul înapoi. ANUNȚUL BNR
Pagina a fost generata in 0.4916 secunde