Moda primăverii 2018 sosește la Mamaia

760

Articole de la același autor

Se deschide Târgul Național de Îmbrăcăminte și Încălțăminte TINIMTEX


Pavilionul Expozițional, din sta-țiunea Mamaia, găzduiește cea de-a 72-a ediție a Târgului Național de Îmbrăcăminte - Încălțăminte TINIMTEX. Evenimentul are loc în perioada 28 februarie - 4 martie 2018 și este organizat de Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța.


TINIMTEX este cel mai mare târg de profil din țară, în domeniul industriei ușoare, cu tradiție pentru zona Dobrogea. La această ediție vor fi prezente 175 de firme, producători și comercianți de îmbrăcăminte și încălțăminte din întreaga tară, majoritatea lor fiind participanți fideli la această manifestare expozițională.


Vizitatorii vor descoperi noile tendințe din modă și principalele noutăți ale acestei primăveri. Institutul Pantone, autoritatea internațională în domeniul culorilor și a sistemelor de culori, a anunțat că ultra violet este culoarea anului 2018. Ea va domina moda și designul în următoarele 12 luni.


Culoarea anului 2018 comunică "originalitate, ingenuitate și gândire vizionară", după cum a declarat Leatrice Eiseman, directorul executiv al Pantone Color Institute. Este, totodată, cea mai complexă dintre toate culorile, deoarece este nevoie de două nuanțe care, aparent, sunt la poluri opuse - albastru și roșu - și sunt aduse împreună pentru a crea ceva nou, a adăugat Eiseman, subliniind corelarea acestei culori cu timpurile pe care le trăim, care sunt la fel de complexe.


La categoria rochii de zi, se vor purta cele stil cămașă, rochii blazer, cu umerii la vedere, dar și colorate. Rămân în tendințe, și anul acesta, culorile pastelate, materialele transparente, iar piesele vestimentare cu paiete, sclipici sau metalice, vor putea fi purtate și în ținutele de zi cu zi.


Sezonul primăvară 2018 oferă o diversitate enormă de modele de încălțăminte: cizme de cowboy, sandale cu blană și chiar pantofi invizibili, pantofi boudoir în stilul Marie Antoinette. Ca accesorii se vor regăsi: șireturi, noduri, paiete, satin.


Gențile la modă în primăvara 2018 se micșorează în dimensiune, trec de pe umăr, în zona taliei, apoi se transformă în lucrări de artă modernă. 


Din fericire, moda bărbaților oferă acum o varietate de tendințe, ce pot crea o imagine reală, fără a pierde individualitatea și la care pot adera bărbați de orice stil: sacouri, costume, trenciuri din țesături în carouri mărunte, costume din catifea, cămăși în dungi, din țesături cu imprimeu floral, costume asortate cu pantofi sport, pantaloni largi, blugii răsuflecați, pulovere largi, pălării Fedora.


Și la această ediție, CCINA Constanța a atras noi firme participante. 5% din totalul celor prezente la târg se află la prima participare.


Din totalul participanților, 70% sunt producători, iar 30% sunt comercianți.


Ponderea firmelor pe județe este următoarea: București - 25%, Constanța - 18%, Brașov - 12%, Iași - 9%, Neamț - 6%, Arad - 5%, Argeș - 5%, Suceava - 5%, Brăila - 3%, Timișoara - 3%, Târgu Mureș - 3%, Bistrița - 3% și Sibiu - 3%


Târgul este structurat astfel: la parter - confecții textile adulți, îmbrăcăminte din piele și blană; la etaj - genți și accesorii, încălțăminte, îmbrăcăminte copii, tricotaje, lenjerie, home&deco, accesorii.


★ ★ ★


Programul de vizitare este următorul: în perioada 28 februarie - 3 martie, între orele 10 și 19; duminică, 4 martie, între orele 10 și 16. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3468 secunde